<

COVID-19 підтвердили в 11 прикордонників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:42 | 27.04.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Станом на 27 квітня у Державній прикордонній службі виявлено 11 хворих на COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

Прикордонники у зв’язку з виконанням службових обов’язків одні з перших перебували в зоні ризику, адже контактували з великою кількістю подорожуючих, які, зокрема, могли хворіти на пандемічний вірус.

Зараз під контролем медиків перебувають майже три сотні прикордонників, які контактували з хворими. Переважна більшість контактних осіб перебувають на самоізоляції, решта ізольовані в підрозділах чи обсерваторах.

Підрозділи охорони здоров’я Держприкордонслужби здійснюють контроль за лікуванням хворих, визначають коло контактних осіб, відслідковують стан їх самопочуття, за необхідності проводять експрес-тести чи ПЛР-діагностику на наявність захворювання.

В пресслужбі також повідомили, що у відомстві суттєво змінено графіки роботи, щоб зменшити кількість фізичних контактів. Максимально використовуються можливості дистанційної форми, телефонного та відеоселекторного зв’язку тощо.

У службових приміщеннях введено обов’язковий масковий режим, проводиться прибирання за допомогою дезінфікуючих засобів. Для персоналу, який здійснює прикордонний контроль осіб, які прибувають з осередків поширення хвороби, передбачені захисні комбінезони, окуляри.

Курсанти разом з командирами своїх підрозділів перебувають у навчальних закладах Держприкордонслужби і не контактують з особами з-поза меж цієї території. Навчальний процес проводиться дистанційно за допомогою інтернету та телекомунікацій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця