<

COVID-19 перебуває на другому місці за причинами смертності у Волинській області

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:09 | 27.07.2021 / Новини / , , , /
Перегляди
238
/ Коментарі відсутні

У січні-травні на Волині від різних причин померло 6395 осіб. Майже кожна десята смерть спричинена COVID-19. Крім того, 69 осіб на Волині вчинили самогубство.

Дані про кількість померлих за причинами смерті у січні-травні 2021 року оприлюднило Головне управління статистики.

Згідно з інформацією, найбільше волинян (4 145 осіб) померло від хвороб системи кровообігу. Згадана причина смертності щороку перебуває на першому місці. Нагадаємо, з початку року на Волині сімейні лікарі виписали більше 188 тисяч рецептів за програмою «Доступні ліки». Найбільше – на медикаменти від серцево-судинних хвороб. Причому серед пацієнтів – немало осіб до 40 років.

На другому місці за цей період опинився COVID-19: в Головному управлінні статистики називають його причиною смертності у 646 осіб. Менше померло волинян від онкології – 592 особи. 282 особи померли від хвороб органів травлення.

А на п’ятому місці за причинами смертності опинилися зовнішні причини, від яких померли 267 волинян. З них 69 – через навмисне самоушкодження, 30 – внаслідок випадкового отруєння алкоголем, 25 – отруєння іншими речовинами, 18 – від утоплення, 17 – внаслідок ДТП, п’ятеро загинуло у вогні і стільки ж – внаслідок нападів з метою убивства чи нанесення ушкодження.

Крім випадкових отруєнь алкоголем, 22 особи померли від розладів психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю. Від грипу і пневмонії померло 89 осіб, туберкульоз став причиною смерті у 41 волинянина, 34 особи померли від цукрового діабету і 11 від хвороби, зумовленої вірусом імунодефіциту людини.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер