<

Чим здивує новий споживчий кошик українців?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:58 | 8.11.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Кабінет Міністрів затвердив набори продуктів харчування, набори непродовольчих товарів та набори послуг для основних соціальних та демографічних груп населення. Про це йдеться в постанові уряду №780 від 11-го жовтня.

Про це інформують Українські новини.

У зв’язку з цими змінами визнано, що пункт 1 постанови Кабміну від 14-го квітня 2000-го року № 656 “Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення” втратив чинність.

Так, згідно з новим набором продуктів харчування для працездатного населення (кг/рік на одну людину), збільшено кількість яловичини з 14 до 16 кілограм на рік, птиці – з 12 до 14 кілограм на рік, а також додана баранина – 2 кілограма на рік, у той же час скасована позиція “кролятина”.

В мінімальному наборі предметів гардеробу для чоловіків працездатного віку скорочений термін служби верхнього зимового одягу з 4 до 3 років, плавок – з 10 до 4 років, краватки – з 10 до 5 років, зимових чобіт – з 5 до 3 років, а також збільшено кількість сорочок з 5 до 6 штук, трусів – з 5 до 6 штук. (скорочений термін служби з 2 до 1,5 років), шкарпеток – з 7 до 10 штук.

В мінімальному наборі предметів гардеробу для жінок працездатного віку скорочений термін служби верхнього зимового одягу з 8 до 7 років, пальто – з 7 до 5 років, блузок, спідниць – з 5 до 4 років, бюстгальтерів – з 2 до 1 року, зимових чобіт – з 5 до 3 років, а також збільшено кількість трусів з 5 до 6 штук (скорочений термін служби з 2 до 1 року).

Крім того, додана позиція “штани” (1 на 4 роки), але, в той же час, скасовано позиція “рейтузи”.

З набору побутових послуг для осіб працездатного віку скасовані послуги лазень та душових, але збільшено кількість перукарських послуг з 4 до 6 на рік.

Крім того, даним документом змінено порядок розрахунку мінімальних наборів текстильної білизни, товарів першої необхідності, товарів санітарії та ліків, зокрема, тепер вони розраховуються на одну людину, а не на сім’ю, як це було раніше.

Всі інші показники змінилися несуттєво, або залишилися колишніми.

Також міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади доручено привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця