<

Чим закінчиться для українців підвищення мінімальних зарплат та пенсій

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:59 | 3.11.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Останній місяць українців переповнює віра у владу та надія на краще життя: Прем’єр-міністр України заявив, що прожитковий мінімум та мінімальна заробітна плата не буде нижчою від 3200 гривень, а Кабінет міністрів України на 2017 рік запланував ще й зростання пенсій за віком.

Президент України Петро Порошенко у коментарі від 26 жовтня щодо підвищення мінімальної заробітної плати українцям повідомив: «Це рішення стосується більш як 4-х мільйонів українців, рівень оплати яких сьогодні складає 1450 гривень». Він наголосив, що для виплати зарплат у державному секторі будуть знайдені кошти із державного бюджету. Що ж до приватного сектору, буде прийняте чітке правило, яке заборонятиме українцю виплачувати зарплатню меншу ніж 3200 гривень.

Реформа, що давно необхідна громадянам України, проводиться в час військових дій на Сході держави, коли учасники АТО не забезпечені необхідною зброєю, харчами та одягом; постійно не вистачає гідного фінансування військових структур в зоні антитерористичної операції. Натомість, глава Уряду переконаний, що кошти у державі є, і ніяких проблем в Україні через підвищення мінімалки не виникне.

«Підвищення мінімальної заробітної плати в Україні з 1 січня 2017 року відповідає економічним можливостям країни та є лише першим кроком в удосконаленні оплати праці українців. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду», – йдеться на єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України Урядовий портал. Гройсман також зауважив, що подвійне підвищення мінімальної заробітної плати не буде мати жодних негативних наслідків для економіки країни.

Схоже, що Уряд та Президент хочуть дати українцям можливість самостійно, без будь-якої допомоги (окрім підвищення з/п) розібратися із усіма рахунками та платіжками за комунальні послуги.

Як повідомляє прес-служба Мінстерства соціально політики, середній розмір субсидії в Україні становив 2 тисячі гривень, і інформацію про розміри субсидії і тарифи українці отримають у листопадових платіжках за оплату комунальних послуг.

«Після підвищення мінімальної зарплати субсидії призначені в опалювальному сезоні 2016-2017 років переглядатися не будуть. Про це 27 жовтня заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева, відповідаючи на запитання журналістів під час брифінгу, присвяченого зростанню соціальних стандартів у 2017 році», – йдеться на Урядовому порталі. «Призначені субсидії переглядатися в цьому році не будуть, оскільки при їх нарахуванні бралися до уваги доходи громадян за 2015 рік», – запевнив Міністр.

Так, фактично, через підвищення розміру мінімальної заробітної плати українців та рівня прожиткового мінімуму, можуть скасувати субсидії.

«Підвищення мінімальної заробітної плати до 3 200 гривень вплине на кількість виділених субсидій тільки в 2018 році. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. Щодо питання, чи зменшиться кількість людей, які можуть розраховувати на субсидію, він відповів ствердно. “Так! З опалювального сезону 2018-19 років», – повідомляє РБК-Україна.

До відома, сьогодні субсидії отримують більше 140 тисяч волинян.

P.S.

У коментарі Президента України про підвищення мінімальних зарплат йдеться: «Це – важливе політичне рішення великої соціальної ваги. Воно є спільною моєю позицією, спільною Прем’єр-міністра України, Уряду та фракції коаліції. Першим пріоритетом влади, як тільки з’явилася ця можливість, стає боротьба з бідністю».

Якими будуть результати цієї «боротьби з бідністю»  та кому дякувати за реформу «великої соціальної ваги» – з’ясуємо згодом.

Посилання на коментар Президента: https://youtu.be/6A3PTilXjws

Вікторія Махновська




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер