<

Чи знають діти шахтарів про те, що можуть отримувати соціальну стипендію?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:55 | 24.02.2017 / Новини /
Перегляди
152
/ коментарів 12

Друзі, студенти, батьки яких більше 15-ти років важко трудилися у вугледобувних підприємствах на підземних роботах мають право на соціальну стипендію! Також, студенти-шахтарі, котрі мають 3-річний підземний стаж.

Нюанс один, але досить значний.

“Відповідно до статті 5 Закону України “Про підвищення престижності шахтарської праці”, студенти мають право на виплату соціальної стипендії тільки впродовж трьох років після закінчення школи.

Урядовий портал повідомляє, що на соціальну стипендію (для всіх студентів вищих навчальних закладів) передбачено 992 млн грн в бюджеті Міністерства соціальної політики, а всього у рамках студентської (стипендіальної) реформи таку стипендію будуть отримувати близько 7% нинішніх студентів.

Чому ж студенти-шахтарі та діти шахтарів, які добувають вугілля, спускаються в лаву та не знають, чи виїдуть на-гора живими після робочої зміни, не можуть отримати соціальну допомогу у вигляді стипендії до повного закінчення навчання (впродовж 4-5-ти років)?

Я – дитина шахтаря. Тато пропрацював більше 18-ти років на шахті №1 “Нововолинська”, тому точно знаю, що праця людей, які видобувають “чорне золото” досить важка та небезпечна.

Якщо ж ми говоримо про справді престижність праці шахтарів, то як її можна підвищити, коли згідно з Постановою КМУ № 81 від 08.02.2017, соціальні стипендії виплачують студентам до закінчення навчання у такому закладі, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, а студентам, які мають «шахтарські» пільги – тільки 3 роки.

Невже дитина шахтаря перестає нею бути, коли минає три роки після закінчення повної загальної середньої освіти?”, – написала в соцмережі  Вікторія Махновська.




коментарів: 12
  1. Мрійте далі. Більше нічого не положено? На все що плоложено, зараз в Україні, великий болт наложено!

  2. Мають і можуть отримати. Щоправда, ми отримали після рішення суду. Але за усі 4 роки навчання в КПІ.

  3. так, что в итоге?? может ли ребенок шахтера получать стипендию до конца обучения в ВУЗе или только на протяжении трех лет после школы?

  4. Льготы были пока сеня не стал премьером.Как только дорвался до кресла все отменил, мол война денег нет,стену надо строить.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер