<

Чи вимикатимуть світло у Нововолинську та Володимир-Волинському?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 8.12.2014 / Новини /
Перегляди
12
/ Коментарі відсутні

Волиняни перевищують ліміти споживання електроенергії не тільки в пікові години (з 9 до 12 і з 18 до 20), але упродовж дня.

Таку інформацію повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Кудрявцев, на відеоселекторній нараді з районами Волинської області 8 грудня.  Він також наголосив, що у нічний час споживання електроенергії падає у 8-10 разів, тому влада звертається із проханням до підприємств та населення використовувати потужні електроприлади саме у цей час.

Ще 1 грудня 2014 року Національна енергетична компанія Укренерго ввела графіки аварійних відключень у всіх областях.

Про заходи щодо економії електроенергії дізнавались журналісти “БУГу” у відділі постачання електроенергії споживачам у місті Нововолинську та Володимир-Волинському.

Чіткого графіка відключення електроенергії немає, це пов’язано з тим, що показники використання електроенергії плаваючі. Якщо показники починають швидко рости, у регіони приходить повідомлення про термінові відповідні дії. Щоб цього не траплялось потрібно завчасно впроваджувати обмеження використання електроенергії.

Перш за все, обмеження стосувались підприємств, але це не дало результату, так як більшість із них має сучасні економні потужності. Наступним кроком стало створення графіку аварійних відключень споживачів електроенергії, який розміщений на сайті ПАТ “Волиньобленерго”.   Відповідно до нього було визначено “пікові години”, у Нововолинську – це з 11 до 13, та з 17 до 19. Як повідомив головний інженер нововолинської філії ПАТ “Волиньобленерго”  Ігор Ясінський,  уже створено новий графік відключень, який має бути затверджений на обласному рівні. На сьогодні є райони, які не підлягають відключенню, це 5, 6, і 15 мікрорайони, це пов’язано із несправністю систем енергопостачання, але це тимчасово. Відключення не відбувалось у селищі Жовтневому, але новий графік це змінить. Наступним кроком, може бути екстрене відключення електроенергії, навіть, цілих міст, без попередження. Це передбачено 4 спеціальним графіком автоматичного відключення.

У Володимир-Волинському нашим журналістам вдалось поспілкуватись із диспетчером філії ПАТ “Волиньобленерго”. За його даними чіткого графіка відключень у районі теж немає, натомість диспетчер повідомив про населені пункти та вулиці де періодично відбувається відключення електренергії у “пікові години”. Підстанція Микуличі: Галинівка, Свійчів, Воля-Свійчівська, Ванда-воля, Міжлісся, Бегета, Хворостів, Яворівка, Березовичі, Бобичі, Яковичі, Микуличі, Нехворощі,Хмелів, Хмелівка, Підгайці, Хобултова, Житані, Селець, Навіритин, Чесний Хрест, Мар’яволя, Фалемичі Зимнівські, Вілька Зимнівська, район Учгоспу.                     Підстанція Бужанка: Діхтів, Суходоли, Ласків, Орані, Новосілки, Зимно, Горичів, Шистів, Октавин, Риснів, Черчечі, Бубнів, вул. Старовінського, вул. Українська. Підстанція Рогожани: Вощатин, Рогожани, Ізов, Лудин, Амбуків, Рокитниця, Черників. Підстанція Овадне: Верба, Овадне, Жовтневе, Красностав, Маркелівка, Когильно, Ліски, Білин, Оргівка, Мар’янівка, Селесськи, Людмильпіль, Писарева Воля.

Обласна влада та представники ПАТ “Волиньобленерго” просять населення та підприємства докладати максимум зусиль по економії електроенергії. Будьте готові до непередбачуваних відключень!




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер