<

Чи підуть діти 1 вересня до школи: повідомили нові деталі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:09 | 20.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Міністерство освіти розглядає три сценарії початку нового навчального року – від звичайної форми навчання до дистанційної.

Якщо епідеміологічна ситуація в регіоні не буде задовольняти вимоги МОЗ, то освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.

Виконувач обов’язків міністра освіти Сергій Шкарлет під час зустрічі з керівниками закладів освіти розповів, що навчальний рік для більшості учнів розпочнеться традиційно, повідомляє 24 канал з посиланням на Міносвіти.

«Спільно з МОЗ ми здійснюємо моніторинг епідеміологічної ситуації у кожному регіоні та розробляємо можливі сценарії. Найближчим часом будуть впроваджені відповідні алгоритми, про що МОН надасть докладні роз’яснення», – повідомив Сергій Шкарлет.

Не виключено, що навчальний процес може відбуватись у змішаній формі.

МОН напрацював три сценарії початку навчального року:

– варіант перший – низький рівень захворюваності, відвідування закладів освіти дозволено у звичайному режимі;

– варіант другий – високий рівень захворюваності, освітній процес забезпечується дистанційно;

– варіант третій (найбільш імовірний) – середній рівень захворюваності, освітній процес забезпечується як дистанційно, так і в закладах освіти з дотриманням правил дистанціювання та гігієни.

Обирати варіанти будуть регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з огляду на поточну епідеміологічну ситуацію.

Школи можуть закривати

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі «Свобода слова» пояснив, що якщо епідеміологічна ситуація в регіоні не буде задовольняти вимоги МОЗ, то освітні заклади будуть змушені закрити на карантин.

Закривати школи будуть тільки в районах «червоної зони», тобто там, де високий показник захворюваності на атипову пневмонію.

«Якщо «червона зона» – школа закривається на певний період часу, стабілізуються показники, та школа відкривається», – додав Ляшко.

Водночас тотального і довготривалого закриття шкіл по всій країні не буде. Єдиною умовою для введення карантину в освітніх установах є локальне перевищення епідеміологічного порогу щодо грипу та грипоподібних захворювань.




один коментар
  1. А пан Ляшко знає результати вчених і перебування навіть 5 хв. дитини у масці, і що з організмом дитини чи людини починає відбуватись?. Це треба добре зважити всі за і проти, адже тиї неповноцінні маски змушують вдихати те що ми щойно видихнути, а це далеко не чисте повітря. Це збій у серці у психіці , інсульти інфаркти, різного типу проблеми з кров’ю . Зрозумійте, всі рано чи пізно перехворіють і в різних формах де може людина і не відчути тої хвороби і це більшість, а в кого слабший імунітет той трохи похворіє, і врят чи когось мине, питання в тому щоб не всі зразу хворіли щоб можна було засвоїти ті великі гроші на кожного хто ніби то хворіє . От і робіть висновки. А діти наші мусять ходити до школи бо і вдома не реально самому навчити , хоч іди з роботи, і хоч плач, а кормити треба чимось, і вчителю нереально важко онлайн. Беріть приклад з Білорусії і з Лукашенка, і все буде добре.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця