<

Чи очолить Андрій Шевченко збірну Польщі: коментар пресаташе футбольного союзу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:34 | 16.01.2022 / Новини / , , /
Перегляди
284
/ коментарі 2

Андрій Шевченко після звільнення з італійського клубу «Дженоа» міг повернутися до роботи зі збірними.

У Дженоа Шевченко пропрацював усього 69 днів, а під його керівництвом команда провела 11 матчів. Хоча на попередньому місці роботи – у збірній Україні – Шевченко обіймав посаду головного тренера упродовж п’яти років, повідомляє Суспільне.

В останні дні роботи Шевченка у Дженоа у польських ЗМІ з’явилася інформація щодо можливого запрошення українця на посаду головного тренера збірної Польщі. Місцева збірна залишилася без тренера після звільнення португальця Паулу Соузи.

У Польському футбольному союзі (ПФС) відреагували на інформацію щодо ймовірного призначення Шевченка головним тренером. І наголосили: вона не відповідає дійсності.

“Шевченко може очолити збірну Польщі? Це неправда. Ми близькі до завершення перемовин з польським тренером. Про його призначення буде оголошено наступного тижня”, – цитує слова пресаташе Польського футбольного союзу Якуба Квятковського Sport24.

“Польським тренером”, про якого говорив пресаташе ПФС може бути один із екстренерів Польщі: Адам Навалка чи Єжи Бржечек. Їхні кандидатури входили у число претендентів на посаду головного тренера.

Збірна Польщі: у якому стані команда

  • Польща гратиме у плей-оф за вихід на ЧС-2022: у першому раунді – проти Росії, у разі перемоги, то у фіналі – проти Чехії або Швеції.
  • На Євро-2020 збірна не вийшла з групи: одне очко в трьох матчах.
  • У Лізі Націй Польща виступає в Дивізіоні “А” (елітному) – за результатами жеребкування поляки гратимуть в групі з Вельсом, Бельгією та Нідерландами.

Що відомо

  • Контракт Шевченка з “Дженоа” був розрахований на три роки.
  • Формат припинення співпраці з Шевченком не конкретизовано. Його могли як звільнити, і тоді б він отримав компенсацію, вказану в умовах контракту, або ж усунути від виконання обов’язків тренера – у такому разі він би продовжував отримувати зарплату в клубі (схожим чином “Дженоа” припиняла співпраці з тренерами Роландо Мараном та Давіде Баллардіні, які все ще на контракті у клубу).
  • За період роботи Шевченка в “Дженоа” команда зіграла 11 матчів: одна перемога, три нічиїх, сім поразок. Через це “Дженоа” опустилася з 15-го місця на 19-е в чемпіонаті Італії, набравши три очки у дев’яти матчах, а також вилетіла з Кубка Італії.




коментарів: 2
  1. Игорь Суркис, несмотря на обилие публикаций и сообщений на тему возвращения Шевченко в Киев, не спешит с однозначными комментариями. «Я действительно два месяца говорил, что моя мечта — вернуть Шевченко в Динамо
    ) з архіву 2009р)

  2. Про.рав би ще з поляками спаринг відбору на ЧС зі збірною Росії і на кар’єрі шеви як тренера можна було б точно ставити хрест. Так , окрім як партнера для гольфу його більше б і ніхто всерйоз не сприймав… Так що навряд чи Андрій Миколайович пішов би на таку авантюру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер