<

Чи є виправданим знесення елітних будинків у Павлівському лісництві?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:00 | 13.04.2016 / Новини /
Перегляди
7
/ коментарів 8

Таким питанням цікавилися журналісти інтернет-видання “БУГ”, які побували на території “Волинського Межигір’я” неподалік села Павлівка Іваничівського району.

За повідомленнями засобів масової інформації, прокуратурою проводилася перевірка про незаконне будівництво котеджів в ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” і були прийняті відповідні заходи прокурорського реагування. На провідних українських каналах останнім часом поширили інформацію та показали сюжети про “Волинське Межигір’я” і “впливових мисливців-багатіїв”. Засновниками мисливського господарства, як відомо, є Віктор Ярема, Аркадій Трошин та Андрій Цісар, а директором – Микола Холмецький.

Процедура відведення земельної ділянки під будівництво передбачає дозволи в архітектурі, санстанції, департаменті екології. На погляд прокурорів, територія повинна зберегти за собою історично сформовану функцію лісництва, а спорудження тут котеджів є незаконним. Господарський суд області відмовив у задоволенні позову прокурора Іваничівського району в особі Волинської обласної державної адміністрації до ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” про знесення самочинно збудованих споруд та звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки. Рівненський же апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Волинської області на це рішення і зобов’язав товариство знести об’єкти забудови та привести земельну ділянку у первинний стан.

IMG_6487
IMG_6516

За словами директора ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” Миколи Холмецького, на цій території вже багато років існувало два будинки, які пізніше були облаштовані Віктором Яремою – ніякого самовільного захоплення землі тут немає. У звичайному встановленому порядку надійшла заявка на надання земельної ділянки. Всі необхідні за законом заходи були виконані, а за будинки у місцевий бюджет власники платять у 4 рази більше, аніж інші підприємці (виробники сільгосппродукції) сплачують за 600 гектарів землі, якою користуються. Павлівська сільська рада отримуватиме 24 тисячі гривень щорічно, 18 тисяч уже сплачено.

За розпорядженням Волинської ОДА від 22 жовтня 2013 року з метою використання в культурно-оздоровчих цілях ТзОВ “Павлівське мисливське господарство” у довгострокове тимчасове платне користування терміном на 25 років без вилучення у постійного лісокористувача виділили лісову ділянку площею 4 гектари.  Територія, яку займає ТзОВ, не входить у площу загальнозоологічного заказника місцевого значення “Павлівський”. Це зазначено у наступних документах.

Image00002
Image00003

На перший погляд, споруди, про які останнім часом говорять ЗМІ, явно не дотягують до “Межигір’я”. Будинки купили у вигляді будівельних матеріалів, була проведена реконструкція приміщень. Обшили їх зсередини і ззовні та змінили дах. Попередньо вони слугували складами.

Директор ТзОВ розповідає, що в угіддях люди матимуть можливість відпочивати, також тут створюватимуться нові робочі місця.

“Знести ці будівлі – це варварство”, – каже Микола Холмецький.

Старі фотографії будівель:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Це не приватна забудова, ніхто не збудував собі тут котедж для власного комфорту. Люди не можуть зрозуміти, що ці будинки облаштовані нами саме для них.

Самі споруди були збудовані у 70-х роках для працівників розсадника. Тепер вони їм не потрібні, тому ми їх викупили і зробили реконструкцію. У майбутньому плануємо створити вольєр, де будемо вирощувати тварин. До того ж в Іваничівському районі це єдиний об’єкт, де може бути відкрито понад 20 додаткових робочих місць. У сусідньому селі Самоволя жителі зможуть через хату влаштовуватися сюди на роботу. Ми вклали сюди кошти і ще й залишилися винними. У Європі це нормальне явище вирощувати тварин, а у нас чомусь з цим боряться”, – відзначив Віктор Ярема.

IMG_6482




коментарів: 8
  1. Ось так. То імовірно, самовільне захоплення чи купівля частини земельної ділянки державної установи на Пож. площі. А то вже тварин потрібно вирощувати на “царські полювання” брех-еліти з Нововолинська зі створенням робочих місць. Люди, вас знову дурять?

    • Як можна самовільно купити чи захопити хоть пів метра державної землі?
      Ви Анатоль часом таку ахінею несете, що хочеться послати вас в аптеку
      по сілаліс і грайте Наташку краще.

  2. Яке лицемірство. “Дітки мають змогу на косульку дивитись.” То капець. Для дітей побудували:)Чогось туманно він все пояснює. Хоча зносити не варто.

    • Чого це не варто? Жаба давить?
      Все знести, звірів потравити шоб не шастали по городах і ліс порізати на дрова,тоді буде вам щастя!

  3. А технічні паспорти на ці будинки чого не показали? Якщо вони відреставровані в законний спосіб? І де зникли світлини двахповерхових котеджів,і вишок?

  4. Знову наша “прокуратура” показує, що вона на щось здібна. А наш народ як бидло хоче, щоб все було в гівні і тоді їм буде комфорт.
    Робить чоловік хорошу справу, то навіщо йому заважати… не розумію того люмпена, і позицію Анатоля теж не зрозумів.
    Браконьери коли то погано, коли хтось взявся з цим боротися і відтворювати теж погано…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер