<

Чорне море змінило колір. NASA оприлюднило нові космічні знімки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:39 | 17.06.2017 / Новини /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні
На фото можна побачити, що бірюзові кольори домінують над темно-синім забарвленням води.

Вчені з Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) отримали нові космічні знімки, зроблені супутником Aqua Satellite за допомогою спектрографа Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer, на яких можна побачити Чорне море бірюзового кольору. Про це повідомляє Тиждень з посиланням на джерело Daily Mail.

“Aqua Satellite NASA отримав приголомшливий образ Чорного моря з космосу, на якому видно, як бірюзові кольори домінують, серед, як правило, темно-синьої води”, – йдеться в повідомленні.

На знімках видно, що Чорне море, найтемніше море в світі, змінило свій колір. У деяких місцях замість темно-синього фахівці побачили бірюзовий – найгустішими такі світлі плями є біля берегів Румунії, Болгарії та України.

На думку вчених, це пов’язано з потужною морською течією, яка принесла в Чорне море величезну кількість фітопланктону, а саме – одноклітинних планктонних водоростей кокколітофоріди. Ці мікроорганізми і стали причиною зміни кольору води.

Раніше  у NASA анонсували збільшення кількості дощів на планеті Земля. З-поміж причин називають скорочення над тропіками числа висотних хмар, що викликане глобальним потеплінням.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер