<

Чому Волинська облрада дала майже 6 мільйонів для військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:30 | 4.10.2014 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
DSC_0051

Волинська облрада виділила майже 6 мільйонів гривень, які спрямували на допомогу військовослужбовцям в зоні АТО у 2014-му році. Як вийшло це зробити та чому інші області не підхопили ініціативу, дізнавалися кореспонденти інтернет-видання «БУГ».

Волинська обласна рада виділила 5 мільйонів 875 тисяч гривень. Із цих коштів 1 мільйон було виділили на Волинську облраду як розпорядника коштів. Гроші були повністю освоєні спільно зі спілкою ветеранів Афганістану. Зокрема, на ці кошти закупили бронежилети, матраци, спальні мішки, ковдри, камуфляж, налокітники та наколінники. Проте з усіх областей України лише Волинь виявила таку ініціативу.

Під час зустрічі з заступником голови обласної ради, кандидатом у нардепи Ігорем Гузем волонтер Роман Мартинюк з Володимира-Волинського висловив здивування, чому інші області не взяли прикладу.

«Чому ініціативу не виявили  політичні партії? Політичні сили присутні у всіх регіонах, є депутати, є розумні люди, є обласні адміністрації, є структура державної влади. По інших областях таких виділень коштів в таких об’ємах – мільйонами гривень для потреб військових не було», – здивувався Мартинюк.

На це Ігор Гузь відповів волонтеру, що головна причина – 51-ша бригада.

«Бачите, у нас 51 бригада тут розміщена. Вона має хлопців, які тут служать із Рівного, зі Львова, з Тернополя. Це серце Волині. Тому очевидно, що депутатський корпус, я, як заступник голови обласної ради, відразу зреагували, знайшли можливості, заставили казначейство виділити ці кошти спочатку, а потім пішли шляхом разом з волонтерами, з військовими представниками реалізувати ці речі.  Дав би Бог, щоб далі продовжити цю роботу для наших військових в зоні АТО», – розповів Ігор Гузь.

Також кандидат у нардепи зазначив, що варто визнати, що все залежить від підходу до проблеми, а до співпраці з волонтерами призвело розуміння, що ніхто краще за волонтерів не знайшов би і не доставив допомогу для військових, волонтери знають найкраще – де взяти найкращу амуніцію, як її доставити, та яка ситуація на фронті.

Нагадаємо, раніше Ігор Гузь проводив зустрічі з матерями військовослужбовців, та співпрацював з волонтерами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця