<

Депутати від Волині пояснили чому не визнали Росію агресором

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:35 | 5.02.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Народні депутати України Степан Івахів, Сергій Мартиняк таІгор Єрємєєв пояснили, чому не голосували за визнання Росії країною-агресором. З їх слів, не голосували – бо були у відпустці та за межами Києва.

Але питання в українських виборців виникнуть до таких депутатів у будь-якому разі. Особливо – до Сергія Мартиняка, картка якого була присутня у гнізді для голосування, і в результатах голосування відображено, що він не голосував за цю позицію.Про це повідомляє «Громадське. Волинь».

Нагадаємо, Верховна Рада України  схвалила заяву про визнання Росії країною-агресором і закликала парламенти іноземних держав визнати Російську Федерацію агресором, посилити тиск на неї, а «ДНР» та «ЛНР» визнати терористичними організаціями.

За ухвалення рішення на позачерговому засіданні, яке відбулось 27 січня, проголосували 271 з 289 депутатів, що зареєструвалися.

Однак, троє народних депутатів з Волині – Степан Івахів, Сергій Мартиняк та Ігор Єрємєєв не проголосували за це рішення. Більше того, в той день вони не з’явились у Верховній Раді на позачергове засідання.

«Сергій Мартиняк вважає Російську державу агресором і якби він був у залі і мав можливість, він би проголосував. Його не було в Києві взагалі. Він не реєструвався на засідання, а його карточка була залишена в секретаріаті. Він мав бути, але не стиг», – зазначив помічник народного депутата Сергія Мартиняка Олександр Пиза.

«Проблема цього засідання в тому, що воно було позачергове. Також воно переносилось. В цей час Степан Петрович був офіційно у відпустці і знаходився за кордоном. Ніхто не очікував, що Верховна Рада збереться позачергово», – заявив Денис П’ятигорець.

«Оскільки сесія була позачергова, то могли виникнути нюанси, що не всі депутати змогли прибути на неї. Але питання в українських виборців виникнуть до таких депутатів у будь-якому разі. Стосовно Сергія Мартиняка, картка якого була присутня у гнізді для голосування і в результатах голосування відображено, що він не голосував за цю позицію, то йому пояснювати цю позицію складніше», – зазначив  голова ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалдингу»Михайло Наход.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер