<

Чоловік відсудив у Горохівської лікарні 100 тисяч гривень за смерть батька

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:09 | 20.04.2023 / Новини / , , /
Перегляди
747
/ Коментарі відсутні

Син померлого пацієнта Горохівської центральної районної лікарні відсудив у медзакладу 100 тис. грн за смерть батька. У суді чоловік довів, що працівники медзакладу не повною мірою та невчасно надали медичну допомогу пацієнту, внаслідок чого той помер.

Про це йдеться у рішенні Нововолинського міського суду, – пише ZAXID.NET.

Пацієнта госпіталізували у Горохівську центральну районну лікарню 4 червня 2018 року. У нього виявили атеросклероз ніг та гангрену правої ступні. Наступного дня чоловікові провели ампутацію ноги. Та за декілька днів він помер у лікарні від набряку легенів та повторного інфаркту.

Син померлого чоловіка подав позов до лікарні з вимогою виплатити йому 190 тис. грн моральної компенсації, оскільки, на думку чоловіка, медпрацівники неналежно виконували свої обов’язки.

Дружина померлого у суді розповіла, що після операції її чоловік скаржився на те, що йому «важко дихати і пече у плечах», але, з її слів, лікарі на скарги «не звернули уваги».

Комісія з розбору летальних випадків становила, що смерть чоловіка настала через декілька обставин: численні хвороби, пізнє звернення по медичну допомогу, а також через недоліки надання медичної допомоги.

«Виникнення клінічних проявів у хворого з наявністю хронічних серцево-судинних захворювань, патологічних змін на ЕКГ від 5 червня 2018 року та підвищеного рівня трансаміназ крові від 6 червня 2018 року, були підставою для підозри розвитку у [пацієнта] гострого інфаркту міокарда, призначення консультації кардіолога, виконання повторної ЕКГ, визначення рівня трансаміназ, що зроблено не було та є недоліками надання медичної допомоги», – йдеться у рішенні.

Тож суддя постановив частково задовольнити позов: медзаклад повинен заплатити сину померлого 100 тис. грн моральної компенсації. Крім того, лікарня повинна сплатити 15 тис. грн за судово-медичну експертизу.

Судячи з інформації на сайті судової влади, лікарня не подавала апеляцію. Тож 14-го квітня рішення набрало законної сили.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер