<

Чого варто очікувати від депутатського корпусу Волинської обласної ради?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:48 | 27.11.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Волинська обласна рада VІI скликання кардинально різниться від своїх попередників, адже пришли у стіни «білого будинку» нові люди, нові політичні сили вже з конкретним пропозиціями та намірами. Їх стало менше, а відповідальності – більше. Чого ж очікувати далі – депутати розповіли Інформаційному агентству Волинські Новини.

Волиняни делегували у раду своїх представників, вибори завершилися, обранці отримали посвідчення й визначилися з головою.

Якщо порівняти кількісний склад з минулою каденцією, то було 80, а стало значно менше – 64 обранці. Вони пройшли в раду від таких партій: «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», ВО «Батьківщина», «Наш край», «Самопоміч», БПП «Солідарність», ВО «Свобода».

Неодноразово говорилося про те, що непотрібно на Волині стільки депутатів, втім, з іншого, через недосконале законодавство не всі округи отримали своїх представників. Бо ж на окрузі могла перемогти певна персона, а вона не проходила через партійний кворум.

Волиняни пам’ятають, що попередники були практично недієві останнім часом. Зокрема ІА Волинські Новини повідомляли про те, що сесія обласної ради номер 34 тривала три місяці, депутати тричі її «зривали». Більше сотні питань розглядали впродовж чотирьох засідань – із березня по травень. Тоді перше засідання 34 сесії Волинської обласної ради відбулося 20-го березня і його волинські депутати «зірвали» через питання про бурштин. Йшлося і про те, що обранці громади не з’явилися на сесійне засідання після перерви на обід. Ймовірно, таким чином вони продемонстрували власне небажання вирішувати скандальні «бурштинові питання».

На ефективну роботу нової ради покладають сподівання не лише волиняни, а й екс-голова обласної ради Валентин Вітер

«Я дуже надіюся, що депутати обласної ради знайдуть між собою компроміс і з цим я звернувся до них. Потрібно, аби вони свої амбіції ставили на друге місце після пріоритетів громади. Надіюся, що ця рада знайде точки дотику й буде ухвалювати проекти рішень, які йтимуть на користь волинян. Із минулої каденції депутатів обласної ради лишилося невирішеним одне з найскладніших питань – «бурштинове». Тому я рекомендуватиму, аби над ним новообрані депутати в першу чергу почали працювати, адже це болюча тема для області», – коментує Вітер.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер