<

Члени «Варти порядку» на Волині шпигували за громадянами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:13 | 8.08.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

 Члени громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині контрабандно переправили в Україну спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації, з допомогою яких вони збирали конфіденційну інформацію про громадян.

Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Волинської області.

“У результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області та Службою безпеки України в області слідчих та розшукових дій вдалось викрити і припинити діяльність групи осіб, які за допомогою спеціальних технічних засобів незаконно отримували конфіденційну інформацію про громадян”, – йдеться у повідомленні.

Особи були членами громадського об’єднання з охорони правопорядку на Волині та з метою незаконного стеження, збору і використання у власних цілях та на замовлення третіх осіб конфіденційної інформації про особисте життя зокрема, й публічних осіб в регіоні, організували контрабандне переміщення в Україну спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, стосовно яких встановлені обмеження щодо вільного обігу.

Тривають першочергові слідчі (розшукові) дії щодо встановлення повного кола учасників злочинної змови та осіб, які користувались їхніми послугами стосовно незаконного стеження та збору конфіденційної інформації.

Вирішується питання про обрання викритим у злочинній діяльності особам запобіжних заходів та повідомлення їм про підозру у вчиненні контрабанди і незаконного придбання та використання спеціальних технічних засобів отримання інформації (ч.2 ст.201, ч.2 ст.359 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, що за такі діяння передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 12-ти років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер