<

Червоноградські гірники продовжують страйк, а профлідера викликали на допит

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:05 | 17.01.2016 / Новини /
Перегляди
4
/ 1 коментар

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець надав оновлену інформацію про ситуацію у Червонограді, де шахтарі борються за виплату заборгованих зарплат. За його словами, люди вирішили продовжити страйк.

«Упродовж 15-16 січня відбувалося таємне голосування працівників чотирьох змін на шахті «Степова» , – зазначив Михайло Волинець. – Гірники ухвалили рішення продовжувати страйк до моменту погашення усієї заборгованості із заробітної плати. Водночас шахтарів-страйкарів вже підтримують громадські організації Львова. Тим часом члени Профспілки працівників вугільної промисловості (стара профспілка) проголосували за недовіру голові профкому. Частина працівників вступають до складу осередку НПГУ», – повідомляє Конфедерація вільних профспілок

Михайло Волинець також розповів про допит лідера незалежної профспілки у зв’язку з перекриттям шахтарями траси Львів – Рава-Руська.
«13 січня слідчий поліції Червонограда провів допит голови первинного осередку НПГУ шахти «Степова» Віталія Оніжука, – повідомив голова НПГУ. – Це свідчить про те, що поліція Львівської області надає на звернення журналістів неправдиву інформацію, що кримінальної справи за фактом перекриття шахтарями доріг не відкривали. Тож кого наступним викличуть на допит? НПГУ попереджає як працівників поліції, так і прокуратури: ми станемо на захист гірників, яким невчасно виплачують заробітну плату, а їхню шахту пограбовано. Хочу відзначити, що поліція і прокуратура не реагують на звернення шахтарів та незалежної профспілки щодо фактів корупції на вугільному підприємстві».

Михайло Волинець додав, що НПГУ періодично інформує міжнародні організації, зокрема Міжнародну організацію праці та Міжнародну конфедерацію профспілок, про ситуацію, яка склалася у паливно-енергетичному комплексі України, та про становище трудівників цієї галузі.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа