<

Чергова пропаганда: під пам’ятником радянського військового у Рівному решток не виявили

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:03 | 22.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
278
/ Коментарі відсутні

У Рівному пошуки решток комдива Михайла Богомолова, які планували перепоховати на кладовищі у рамках дерадянізації, не дали результату.

21-го червня комунальники почали обстежувати землю під пам’ятником у сквері Українських добровольців, що поруч із вулицею Петра Могили, інформує Суспільне.

Загалом перекопали близько 50 квадратних метрів та заглибились вниз на понад два метри. Кісток чи залишок труни, які б вказували на наявність решток, не виявили, тож яму почали засипати.

Інформація щодо наявності кісток під пам’ятником була суперечлива. Зі слів головного спеціаліста управління культури міста Юрія Фаєвського, публікація в радянській газеті “Червоний прапор” від 1940 року вказувала, що поховання тут таки є.

“Там є репортаж з похорон Михайла Богомолова і є некролог, що в Рівному він похований. І ще є документи, які свідчать про те, що замовлялись кошти для спорудження цього пам’ятника в 1940 році”, — казав Фаєвський.

Водночас частина дослідників вважали, що Богомолов похований не в Рівному, а у Москві.

Як розповів Суспільному керівник Спецкомбінату Микола Володько, на кладовищі Дубенське уже була викопана могила для перепоховання Богомолова, заготували для цього також пакет для решток та труну.

Зазначимо, що схожі поховання є у Володимирі на площі під обеліском слави та в Іваничах на меморіалі слави. Але документів про реальність захоронень там не знайдено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа