<

Через збільшення завантаженості лікарень Волині загрожує «червона» зона епіднебезпеки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 30.09.2021 / Новини / /
Перегляди
1850
/ коментарі 4

Сьогодні Волинь, як і решта території країни, залишається у «жовтій» зоні епідеміологічної небезпеки. Утім, якщо показники навантажень на медичну систему будуть перевищувати нормативні, область має можливість втрапити в червону зону.

Про це заявила заступниця генерального директора із впровадження системи управління якістю Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська, – передають Волинські Новини.

З її слів, Волинська область та країна в цілому втрапили до «жовтої» зони через перевищення таких індикаторних показників, як збільшення кількості нових випадків виявлення захворювання на COVID-19 (231 на 100 тисяч населення при нормі 75 на 100 тисяч населення) та по коефіцієнту виявлення нових випадків (14% проти рекомендованих 4%).

Водночас посадовиця зазначила, що поки що показники навантаження на медичну систему в області не перевищені, однак, за останні три дні рівень госпіталізації хворих із COVID-19 зріс із 38 до 43 випадків на 100 тисяч населення при нормі 60.

«Викликає занепокоєння щоденне збільшення завантаженості ліжок з доступу до кисню – 50% при нормі не більше 65%. Це свідчить про те, що в області переважають тяжкі форми коронавірусної інфекції. Якщо показники навантажень на медичну систему будуть перевищувати нормативні, область має можливість втрапити в «помаранчеву» і навіть «червону» зону», – наголосила Лариса Дудковська.

Водночас спікерка підкреслила, що серед загальної кількості госпіталізованих волинян – 98% невакцинованих. Тому значення вакцинації в умовах такого росту захворюваності важко переоцінити.




коментарів: 4
  1. Не має ніякої завантаженості все впирається в повну неадекватність сімейних лікарів!!!По поводу й без повода вони шлють людей на фільтр де по 20 людей одночасно стоять в маленькій кімнаті до маленького кабінету!!!Сімейні лікарі не слухають навіть які в тебе проблеми а просто шлють на фільтр щоб підвищити собі статистику і зрубити бабла!!!!Вбивці в білих халатах!!!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця