<

Через загибель хлопчика керівник поліції Київщини подав у відставку

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:45 | 4.06.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Керівник поліції Київської області Дмитро Ценов подав рапорт про відставку з посади у зв’язку із загибеллю 5-річного хлопчика, якого поранили поліцейські у Переяслав-Хмельницькому.

Про це пізно ввечері 3 червня повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв, інформує Радіо Свобода.

«Весь особовий склад поліції приносить співчуття у зв’язку зі смертю Кирила. Ми розуміємо, що це величезне горе для батьків. Ми всі батьки. Генерал Ценов звернувся до мене з рапортом про відставку. Міністром це рішення було підтримане», – заявив Князєв.

Дмитро Ценов відзначив, що несе відповідальність за своїх підлеглих як керівник поліції області.

«Перш за все хочу висловити співчуття щодо втрати батьками синочка. Як керівник поліції Київської області я несу відповідальність за дії моїх підлеглих. Я написав рапорт про моє звільнення та прошу голову Нацполіції відправити мене в найгарячішу точку нашої держави, в ООС», – заявив Дмитро Ценов.

Нагадаємо, 3 червня стало відомо, що 5-річний хлопчик, якого, за даними слідства, поранили патрульні поліцейські у Переяславі-Хмельницькому на Київщині, помер у лікарні.

Поліцейських підозрювали за статтями про хуліганство і завдання тяжких тілесних ушкоджень, але генпрокурор Юрій Луценко повідомив про перекваліфікацію справи на «умисне вбивство». За його словами, запобіжний захід поліцейським оберуть 5 червня в Голосіївському суді Києва.

Луценко повідомив, що підписав листа на ім’я міністра МВС Арсена Авакова з вимогою «зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції». Аваков наразі ситуацію із причетністю поліцейських до загибелі дитини не коментував.

Тим часом, у соцмережах користувачі у понеділок ввечері розмістили фото з імпровізованого пікету під стінами МВС у Києві та у Луцьку з вимогами покарати винних за смерть 5-річного хлопчика.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця