<

Через «Ягодин» підприємець намагався провезти 20 тонн свіжомороженої свинини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:13 | 5.01.2023 / Новини / , /
Перегляди
1006
/ Коментарі відсутні

На митному посту «Ягодин» викрили чергову оборудку підприємця, він намагався ввезти на територію України 20 тонн необробленої свіжомороженої свинини

Щоб здійснити свій протиправний намір, у декларації назвав її “яловичий жир”, повідомили у пресслужбі Волинської митниці.

Засумніватися у правильній класифікації товару митників спонукали результати сканування вантажівки, адже жирова та кісткова тканини мають зовсім різну щільність. Лабораторні дослідження підтвердили належність відібраних зразків продукції до родини свиневих.

Подача недостовірних відомостей про найменування товару тягне за собою відповідальність, установлену статтею 483 Митного Кодексу України. У ході провадження з’ясувалось, що викритий зі свининою порушник раніше, так само безуспішно, уже намагався вчиняти схожі оборудки.

Протягом року він кілька разів притягувався до адміністративної відповідальності за порушення митних правил. У такому випадку санкція статті передбачає, крім конфіскації товару, штраф у розмірі 200 відсотків його вартості.

До слова, партія вилученої на склад митниці свинини оцінена на 1 мільйон 130 тисяч гривень. Матеріали справи передадуть на розгляд суду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа