<

Через «Ягодин» під виглядом секонд-хенду намагалися провезти фірмовий одяг та взуття

14:13 | 1.05.2023 / Новини / , /
Перегляди
676
/ Коментарі відсутні

На митному пості «Ягодин» вилучили понад півтори тонни нового одягу та взуття вартістю понад 3,3 млн грн, які намагалися незаконно ввезти в Україну.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Державної митної служби України.

Митники звернули увагу на вантаж, задекларований як “вживаний одяг та додаткові речі до одягу, невідсортований, без індивідуальної упаковки, продезинфікований, зі ступенем зносу 25%”. Товар, призначений для подальшого використання за призначенням, поставлявся насипом у поліетиленових мішках.

Однак під час повного митного огляду з відкриттям та перерахунком вантажних місць серед секонд-хенду  виявили новісінький одяг з цінниками продавця та взуття без ознак його використання.

Загалом тимчасово вилучили понад дві тисячі пар взуття та десять мішків футболок, сорочок, штанів весняно-осіннього чи літнього сезонів вагою 1,5 тонни. Орієнтовна вартість предметів правопорушення за курсом Нацбанку на момент його вчинення становить 3 млн 307 тисяч гривень. Остаточну вартість визначать у ході товарознавчої експертизи.

За цим фактом склали протокол про порушення митних правил за ознаками  ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (переміщення товарів з приховуванням від митного контролю шляхом надання неправдивих відомостей щодо найменування товарів), санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100% вартості безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.

Остаточне рішення про притягнення порушника до відповідальності прийматиме суд.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер