<

Через «Ягодин» намагались незаконно провезти майже пів тонни червоної риби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:02 | 18.11.2021 / Новини / , /
Перегляди
575
/ 1 коментар

На Ягодині виявили водія міжнародного перевізника, який до легально закуплених фірмою 19,5 тонн свіжоморожених шматків лосося, довантажив у рефрижератор ще 460 кг «для себе».

Протиправний намір чоловіка волинські митники виявили і припинили у пункті пропуску “Ягодин” під час зважування спеціалізованого напівпричепа, повідомляє Волинська митниця.

Відповідно до Постанови КМУ “Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання” одній особі дозволено ввозити харчові продукти на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро.

При цьому, якщо продукт запакований виробником, його можна ввезти не більше однієї упаковки загальною масою, що не перевищує 2 кілограмів.

Неподільних продуктів без упаковки, готових до безпосереднього вживання, можна мати по одному найменуванню на особу. Під час ввезення громадянами харчових продуктів для власного споживання здійснюється декларування цього товару.

Тож склади тимчасового зберігання митниці поповнились морепродуктами. Відповідальність, передбачена статтею 472 Митного кодексу України, передбачає за такі дії конфіскацію та штраф у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення.

Коштували вилучені майже пів тонни риби понад 78 тис грн. Матеріали справи про порушення митних правил передані до суду.




один коментар
  1. Ця “риба” штучно зклеєна чи шо?
    Хто жив в Якутії і бачив шо таке червона риба, той в фантазії Бугу не повірить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер