<

Через спалах коронавірусу Почаїв закривають на в’їзд та виїзд

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:03 | 21.04.2020 / Новини / /
Перегляди
29
/ Коментарі відсутні

У місті Почаїв Кременецького району на Тернопільщині, де розташована Почаївська лавра, з 21-го квітня ввели заборону на в’їзд і виїзд.

Про це повідомив перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації Вячеслав Онишкевич у фейсбук.

“Зважаючи на різке зростання захворюваності на COVID-19 у місті Почаїв з 10:00 год. 21.04.2020 року вводиться заборона на в’їзд/виїзд з карантинної зони міста”, – повідомив Онишкевич.

За його словами, за попередню добу офіційно у Почаєві підтвердили 13 випадків зараження коронавірусом, загалом у Кременецькому районі підтверджено вже 42 випадки.

Місцеві ЗМІ пишуть, що з понеділка, 21-го квітня у Почаїв зможе заїхати лише спецтранспорт, від якого залежить забезпечення життєдіяльності міста, і навіть такий транспорт повинен буде мати спеціальні перепустки.

Крім того, у неділю, 19-го квітня, 43-річна хвора на COVID-19 з Почаєва померла у Тернопільській міській лікарні через кілька годин після госпіталізації.

Про це повідомила УП, з посиланням на коментар директора Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського.

“Пацієнтка 1976 року народження поступила в заклад у неділю о 19:30 і в 21:30 у неї було констатовано смерть. Вона поступила із діагнозом COVID-19. Важкий перебіг.

У лікарні вона знаходилися всього 2 години. За цей час нам вдалося підключитися до вени, перевести хвору на апарат штучної вентиляції легень, але всі заходи не дали бажаного результату”, – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що до того часу жінка 4 дні перебувала у Почаївській лікарні. Чайківський додав, що до лікарні у Почаєві жінка прибула вже в край важкому стані.

Він зазначив, що пацієнтка взагалі була нетранспортабельною, але попри це її доправили до лікарні у Тернополі. За його словами, у неї були супутні захворювання.

Чайківський повідомив, що 20-го квітня до тернопільської лікарні привезли ще одну жінку із лікарні Почаєва. Жінка перебуває у важкому стані, але не потребує ШВЛ.

Станом на 21-ше квітня у Тернопільській області виявили 435 випадків захворювання на COVID-19, з них – 7 летальних.

42 випадки зафіксували у Кременецькому районі, де знаходиться місто Почаїв. 

У Почаєві зафіксували понад 25 випадків захворювання. Спалах у місті підозрюють у Почаївській лаврі. 

Нагадаємо, 13-го квітня у Києві від коронавірусу помер монах Почаївської Лаври, який перебував у Києво-Печерській Лаврі.

Тернопільські ЗМІ повідомляли, що помер ще один монах Почаївської лаври 19-го квітня.

У Почаївській лаврі підозрюють масштабний спалах коронавірусу, однак настоятель відмовляється співпрацювати з медиками для проведення обстежень.

Поліція почала кримінальне провадження через порушення карантину в Почаївській Свято-Успенській лаврі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер