<

Через спалах захворюваності психлікарню у Липинах включили до переліку ковідних закладів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:17 | 19.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
131
/ Коментарі відсутні

Станом на 18-те жовтня COVID-19 підтвердили у 39 пацієнтів психіатричної лікарні. Усі вони мають легку форму захворювання або ж середнього ступеня.

Про це повідомила головна лікарка закладу Людмила Юрко, повідомляють Волинські Новини.

З її слів, 12-го жовтня серед пацієнтів психлікарні у Липинах виявили перші симптоми захворювання – підвищену температуру. За допомогою ПЛР-тестування у хворих лабораторно підтвердили коронавірусну інфекцію.

“У той же день, 12-го жовтня, нашу лікарню включили у перелік закладів, що мають право надавати допомогу пацієнтам з COVID-19. І ми розгорнули ковідне відділення на 50 ліжок, куди й перемістили всіх пацієнтів, у яких підтвердили діагноз.

Організована робота медичних команд. Хворі отримують необхідну лікарську допомогу у повному обсязі”, – зазначила очільниця комунальної установи.

Людмила Юрко повідомила, що дихальної недостатності станом на сьогодні у жодного із хворих немає, але серед пацієнтів є декілька людей, які мають підвищену температуру тіла – до 38 градусів. Вони почувають себе задовільно.

Вона додала, що випадки захворюваності на коронавірусну інфекцію є й серед персоналу лікарні: “Усі наші працівники, у яких виявили COVID-19, перебувають на амбулаторному лікуванні за місцем проживання. Наразі не можу озвучити точну кількість хворих. Це близько 5-6 осіб”, – інформує вона.

Директорка запевняє, попри те, що у тимчасовому ковідному стаціонарі КП “Волинська обласна психіатрична лікарня міста Луцька” немає централізованого постачання кисню, заклад повністю забезпечений кисневими концентраторами.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок