<

Через санкції влада білорусі дозволила контрабанду, – ГУР

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:47 | 15.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
316
/ 1 коментар

Через погіршення фінансової ситуації та санкції білоруська влада надала негласну вказівку прикордонникам рб не перешкоджати контрабанді на кордонах з Україною, Польщею та Литвою.

Перш за все, йдеться про контрабанду сигарет місцевих виробників, повідомили в ГУР Міноборони України 14-го липня.

«Командуванню Державного прикордонного комітету білорусі керівництво країни надало негласну вказівку – не перешкоджати фактам контрабандної діяльності на кордонах з Україною, Польщею та Литвою.

Таке рішення пов’язане з різким погіршенням фінансової ситуації у країні через запроваджені проти режиму Лукашенка санкції з боку країн Заходу», – пояснили у розвідці.

Там додали, що влада білорусі сподівається частково зменшити дефіцит надходжень до бюджету країни саме коштом максимального стимулювання контрабанди. Йдеться, перш за все, про тютюнові вироби місцевих виробників.

У ГУР також пояснили, що таким чином білоруському режимові вдасться частково забезпечити ринок країни санкційними групами товарів, що раніше надходили з країн ЄС. Йдеться про запчастини до автомобільної техніки, господарські товари тощо.

«Щоб посилити потік товарів, влада білорусі послаблює вимоги до перетину кордону з боку країн ЄС. Прикордонні відомства Польщі та Литви вже заявляють про виявлення великих партій контрабандних білоруських тютюнових виробів у вантажних автомобілях», – зауважили в розвідці.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер