<

Через російські паспорти для жителів ОРДЛО Україна звернулася до Радбезу ООН

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:19 | 25.04.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Україна звернулася до Ради Безпеки ООН у зв’язку з указом президента РФ Владіміра Путіна про спрощену видачу російських паспортів жителям ОРДЛО.

Про це повідомив постійний представник України при організації Володимир Єльченко, – передає Європейська правда.

“За дорученням Петра Порошенка вже звернулися до Ради Безпеки ООН. Цей зухвалий крок суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям!” – повідомив у Twitter Єльченко.

24 квітня президент РФ Владімір Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для мешканців окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Європейський союз вважає «ще одним нападом на суверенітет України з боку Росії» указ Володимира Путіна про спрощений порядок видачі російських паспортів жителям контрольованих Москвою територій Донбасу.

«Час ухвалення такого рішення – відразу після президентських виборів, які продемонстрували відданість України демократії та верховенству права, – свідчать про намір Росії надалі дестабілізувати Україну та загострювати конфлікт. Ми сподіваємося, що Росія утримуватиметься від дій, які суперечать Мінським угодам і перешкоджають повній реінтеграції територій, що не контролюються урядом», – ідеться в заяві речниці Служби Євросоюзу з зовнішніх справ Майї Коціянчич.

17 квітня повідомлялося, що Кремль після президентських виборів в Україні планує роздавати російські паспорти в ОРДЛО.




коментарів: 6
  1. ..і не тільки в ЛДНР. Плануе роздавати по всій Україні, хад… не більше одного в руки

  2. Перевірка “на вшивість”. Жителі Закарпаття давно мають (не всі, правда) паспорти іншої країни. :) Хто хоче – паспорт в зуби і в рашку! А нам, українцям треба зробити так, щоб жителям ОРДЛО брати рашський паспорт було западло. :) Щоб ми краще жили і щоб вони захотіли повернутись. ПОКИ ЖИТЕЛІ ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЙ САМІ НЕ ЗАХОЧУТЬ – МИ ЇХ НЕ ПОВЕРНЕМ. Просто РАЗОМ треба взятись і доказати, що у нас краще: і рівень життя і свободи :)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер