<

Через пункт пропуску ” Ягодин” киянин намагався вивезти контрабанди понад пів мільйона гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:23 | 3.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Киянин Юрій Бурдило, який повертався до України з Республіки Польща, незаконним шляхом спробував перевезти через митний пункт пропуску «Ягодин» біологічні засоби для боротьби зі шкідниками, спортивне харчування та інсектициди загальною вартістю 532 000 гривень. Тепер чоловік змушений заплатити штраф на суму майже півмільйона гривень.

Події розгорталися ще у вересні минулого року, коли для проведення митного контролю товару, чоловік надав посадовим особам Ягодинської митниці товарно-супровідні документи, згідно яких він переміщує товар «зрізи живих квітів» загальною вагою понад 17 тонн та вартістю 52 тисячі доларів США, – повідомляє Під прицілом.

Однак під час митного огляду автомобіля за допомогою рентгенівської системи працівники митниці встановили, що в автомобілі серед ящиків зі зрізами живих квітів знаходиться прихований товар, а саме спортивне харчування та інсектициди.

Працівники митного пункту пропуску «Ягодин» вилучили увесь незаконний вантаж, а киянин невдовзі отримав повістку до суду.

Постановою Любомльського районного суду Юрія Бурдила визнано винним в адмінправопорушенні та накладено штраф у розмірі 482 948 гривень.

Однак сам порушник тепер оскаржує постанову суду, оскільки вважає, що він не винен в перевезенні контрабанди, так як товаро-супровідні документи заповняли працівники фірми, а він лише водій і  виконував замовлення.

Крім того, Юрій Бурдило просить суд поновити йому строки для подання апеляційної скарги, оскільки про те, що він повинен виплачувати півмільйона гривень штрафу він дізнався лише тоді, коли на його адресу прийшов виконавчий лист.

Чоловік у своїй скарзі вказує, що якби він знав про засідання у Любомльському районному суді, то приїхав би на слухання і доводив, що він не винний.

Натомість суддя Апеляційного суду Ганна Силка відхилила клопотання порушника, оскільки не знайшла поважних причин для пропуску строків оскарження.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер