<

Через незаконний збір біометричних даних фейсбук заплатить 550 млн доларів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:45 | 31.01.2020 / Новини / , /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

Фейсбук виплатить 550 мільйонів доларів в рамках врегулювання претензій через протиправний збір біометричних даних користувачів соціальної мережі. У цьому компанію звинуватили жителі американського штату Іллінойс.

Про це пише The Hollywood Reporter, – передає Прямий.

“Ця справа повинна стати гучним закликом до компаній, чиї клієнти піклуються про своє право на недоторканність приватного життя і, якщо їх направити, будуть боротися за ці права аж до Верховного суду до тих пір, поки не отримають справедливу компенсацію”, – повідомив один з адвокатів заявників позову.

Розгляд тривав з 2015 року – тоді жителі Іллінойсу пред’явили Facebook колективний позов з вимогою компенсації за порушення закону, прийнятого в штаті в 2008 році. За твердженням позивачів, система розпізнавання осіб, що застосовується в соціальній мережі, дозволяла збирати і зберігати біометричні дані користувачів, зазначає The Wall Street Journal.

На даний момент невідомо, яку суму отримають жителі Іллінойсу, але очікується, що кожному з постраждалих буде виплачено не менше 200 доларів.

Раніше фейсбук анонсував зміни щодо конфіденційності, а саме він надасть можливість відв’язати особисті дані від профілю.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер