<

Через Кропачева-Кононенко державні шахти залишилися без електроенергії – сюжет проекту «Гроші»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:21 | 10.04.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Програма «Гроші» провела розслідування під назвою «Вугільне свавілля Кропачева-Кононенко», через яких державні шахти залишилися без електроенергії. 

Шахтарі вже не бояться відкрито називати ці прізвища. І відверто говорять про тих, що під дахом президента Петра Порошенка грабують державні шахти і шахтарів. Ці прізвища – голова фракції БПП в парламенті Ігор Кононенко і донецький бізнесмен, якого шахтарі Донбасу називають «смотрящим» Віталій Кропачев, – йдеться в сюжеті.

Завдяки цим особам державні шахти опинилися на межі затоплення через відключення електроенергії за борги. А самі Кропачев і Кононенко на зароблені гроші намагаються приватизувати найбільшу державну енергогенеруючу компанію «Центренерго».

Кропачев за кілька років виріс із бізнесмена до вугільного короля. Як заробляє? На видобутку вугілля, його збагаченню та продажу по вищій ціні державним ТЕС “Центренерго” по ціні Ротердам +. Тільки на цих оборудках через Кононенка «смотрящий» дістає з землі 200 мільйонів щомісяця.

Розслідування «Грошей» про вугільні мільярди оточення Порошенко – дивіться в сюжеті.

Нагадаємо, з 1-го квітня державні шахти, в тому числі  ДП «Волиньвугілля»,  перестали забезпечувати електричною енергією.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа