<

Через «Дію» можна буде замінити місце реєстрації та водійське посвідчення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 17.05.2021 / Новини / /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

У державному додатку «Дія» з’явилась функція заміни посвідчення водія та, для мешканців семи міст, можливість змінити місце реєстрації. 

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров під час “Diia Summit”, – пише МВС

” І сьогодні ми презентуємо нові — надзвичайно важливі та зручні послуги для користувачів Дії, які зможуть ще більше відчути зручність від використання цифрових послуг. Для автомобілістів ми запускаємо заміну посвідчення водія через мобільний додаток “Дія”.

“Вже зараз ми запроваджуємо електронну зміну реєстрації місця проживання. З початку ця послуга буде можлива для мешканців міст Київ, Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь та Кривий Ріг. А до кінця року — для всієї України”, – повідомив Гончарук.

За словами заступника Авакова, незабаром буде запроваджена можливість доставки посвідчень водія прямо додому. 

Щодо зміни місця реєстрації, то для використання цієї можливості необхідно мати лише ID-паспорт. Зареєструватись у власному житлі можна буде без додаткових погоджень, в іншому випадку – необхідне буде отримання електронного погодження реєстрації від власника житла. 

Зміни будуть проведені протягом доби автоматично. 

Президент Володимир Зеленський заявляє, що в день 30-річчя своєї незалежності Україна увійде в режим paperless: державні органи прийматимуть від громадян документи й довідки в електронному вигляді. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок