<

Через аномальну спеку в Іспанії померли вже 360 людей

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:44 | 18.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
118
/ Коментарі відсутні

Аномальна спека в Іспанії стала причиною смерті вже 360 людей. Пік смертей припав на 15-те липня, коли було зареєстровано 123 випадки загибелі людей, які повязані зі спекою.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Інститут громадської охорони здоров’я Іспанії.

Аномальна температура тримається на півдні Європи з 8-го липня, у деяких регіонах Іспанії температура досягла 45 градусів за Цельсієм.

Хвиля спеки прокотилася і Португалією. Так, 14-го липня температура повітря в країні сягнула 47 градусів – це рекордний показник для цього місяця за всю історію спостережень. За даними португальського МОЗ, з 7-го по 13-те липня через спеку померло 238 осіб, переважно старші люди з хронічними захворюваннями.

Через спеку та сильні вітри на південному заході Європи вирують лісові пожежі. У Франції через загрозу пожеж евакуйовано понад 14 тис. жителів сіл у департаменті Жиронда, де вогнем охоплено вже понад 10 000 гектарів. У 38 із 96 французьких департаментів оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки.

У Великій Британії через спеку на частині території, включаючи міста Лондон, Йорк і Манчестер, оголошено надзвичайний стан. Національна метеорологічна служба вперше в історії оголосила «червоний» рівень небезпеки – він означає загрозу життю людей.

На дорогах може бути запроваджено обмеження швидкості; деякі школи припинятимуть уроки раніше, ніж належить за звичайним розкладом. Національну службу охорони здоров’я приведено в надзвичайну готовність: їй буде виділено більше автомобілів.

На думку фахівців NASA, чергова хвиля спеки в Європі пов’язана із глобальними змінами клімату – подібні хвилі останніми роками спостерігаються все частіше.

Цього року пожежонебезпечний сезон у деяких частинах Європи розпочався раніше, ніж зазвичай після надзвичайно сухої весни.

У період з 1-го січня по 16-те липня в Європейському Союзі вигоріло 346 тисяч гектарів лісу, що втричі перевищує середній показник за останні 16 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер