<

Через 5 років в Україні працюватиме американська програма технічної допомоги тергромадам у рамках проекту «ГОВЕРЛА»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:52 | 15.06.2021 / Новини / /
Перегляди
154
/ коментарі 2

У найближчі 5 років в Україні працюватиме програма технічної допомоги територіальним громадам у рамках проекту «ГОВЕРЛА», ініційований Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Загалом уряд США надасть близько 2 млрд гривень на реалізацію цієї програми у рамках підтримки процесу децентралізації в Україні.

Для цього народний депутат Ігор Гузь та його колега в парламенті Ірина Констанкевич 15-го червня зустрілися із керівником проекту в підтримку розвитку громад «ГОВЕРЛА» Габрієлем Абрахамовим та спеціалістом з управління проектами USAID РАДА Маратом Кюрчевським, – йдеться на сторінці нардепа у фейсбуці.

Ігор Гузь розповів колегам, що в Україні є громади, які, на його думку, зараз найбільше потребують підтримки для розвитку. Він вважає, що серед них і Нововолинська міська громада – центр шахтарського краю на Волині. Місто постіндустріальне, у ньому закриті майже всі шахти, лише одна перебуває у «підвішеному» стані – шахта № 10 «Нововолинська»: вона єдина в Україні, яка будується вже понад 20 років і сьогодні до кінця її доля невідома.

Через це, в місті поширене масове безробіття, громадяни виїжджають за кордон у пошуках кращої далі, дуже високий рівень злочинності й наркоманії та «процвітає» захворюваність на СНІД. На його думку, громада вкрай потребує додаткового фінансування для розвитку.

«У моєму виборчому окрузі № 19 торік у двох громадах переобрали міських голів, які керували Нововолинськом і Володимиром-Волинським майже 30 років. У нових молодих керівників і нові підходи до роботи органів місцевого самоврядування, вони прагнуть розвивати громади й нові керівники міст закриті до корупції. А це – важливо», – зауважив парламентар.

Зауважимо, що серед основних завдань програми – реалізація стратегії підтримки громад та підвищення ефективності системи місцевого самоврядування в Україні в цілому.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця