<

Бюро правової допомоги – можливість реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу за місцем проживання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:16 | 6.04.2016 / Новини /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Створення бюро правової допомоги  у містах та районних центрах з 01.07.2016  має на меті посилення правової спроможності територіальних громад і створення для людей реальних можливостей реалізувати свої права безпосередньо там, де вони живуть.  

Як самостійні відділи Володимир-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги створюються  Нововолинське бюро правової допомоги, Горохівське, Іваничівське, Локачинське, Любомльське, Шацьке бюро правової допомоги.

Бюро правової допомоги надаватимуть всі види безоплатної правової допомоги тим, хто має на неї право за законом.  Крім цього, такі бюро будуть обладнані декількома комп’ютерами, під’єднаними до мережі інтернет, з відповідним програмним забезпеченням, через які будь-яка людина зможе отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції.  

В Україні уже запрацювала система онлайн-сервісів для реєстрації бізнесу, відкрито реєстри речових прав на нерухоме майно. Із квітня минулого року усі громадяни мають можливість отримати необхідні дані у вигляді витягів, довідок чи виписок в електронній формі.  Всі ці сервіси можна отримати через інтернет, зайшовши на сайт Міністерства юстиції України. Усі вони будуть доступними для клієнтів бюро правової допомоги.  Згідно з прийнятими законодавчими актами, усі сформовані електронною системою документи мають такий самий офіційний статус, як і їх паперові аналоги з підписом і печаткою реєстратора.   У пологових будинках відкриваються фронт-офіси, які реєструють новонароджених і видають свідоцтва.  Для реєстрації актів цивільного стану можна подати заяву в онлайн-режимі (реєстрація чи розірвання шлюбу, зміна прізвища тощо).  Уся інформація розміщується в системі єдиного реєстру і відпадає необхідність повідомляти інші державні структури.  

Координаційний центр з надання правової допомоги оголошує конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги. Переглянути наказ Координаційного центру №25 від 31.03.2016 «Про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги» на сайті legalaid.gov.ua

За додатковою інформацією звертайтесь також до  Володимир-Волинського МЦ з надання БВПД, що знаходиться за адресою вул. Устилузька, 19, тел.(03342) 38011, 38016, а також скайп: Володимир-Волинський МЦ з НБВПД.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок