<

Бюджет з початку війни майже на 56% профінансували міжнародні партнери

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:26 | 1.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
27
/ Коментарі відсутні

Станом на 28-ме вересня міжнародні партнери забезпечили 55,8% від загального фінансування державного бюджету з початку повномасштабної війни.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у телеграмі.

«На 28 вересня партнери забезпечили 55,8% від загального фінансування бюджету з початку війни. За останній місяць (порівняно з 30 серпня) це співвідношення не змінилось. За цей час надходження зовнішньої допомоги становило в середньому 2,7 млрд дол./ міс за 7 повних місяців війни», – зазначив нардеп.

За його словами, на 28 вересня серед зовнішніх джерел найбільша частка припадає на грантову підтримку США (8,49 млрд дол., або чверть усього фінансування). Після НБУ підтримка з боку Америки є другим за значимістю джерелом фінансування державного бюджету.

Водночас, додав Гетманцев, протягом місяця (30 серпня – 28 вересня) надходження зовнішньої допомоги на фінансування держбюджету становило лише 1,5 млрд дол. (порівняно із 4,6 млрд дол. у серпні).

«Надходження фінансування із зовнішніх джерел має значно пришвидшитись у жовтні, що пов’язано, насамперед, із перерахуванням 5 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС», – резюмував очільник податкового комітету.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця