<

Буревії пошкодили на Волині близько 24 тисяч кубометрів деревини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:13 | 25.07.2016 / Новини /
Перегляди
84
/ Коментарі відсутні

Загальна маса пошкодженої вітроломами деревини близько 24 тисяч кубометрів. Загалом же, за станом на 20 липня цього року, облували майже 2 тисячі гектарів площ, що постраждали через негоду.

Загалом пошкодження зафіксували на території 8 лісогосподарських підприємств: Колківського, Любешівського, Ківерцівського, Турійського, Прибузького, Старовижівського, Шацького лісгоспів та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс». Найбільші площі вітровалів сталися у ДП «Прибузьке ЛГ» (554 гектари, загальна маса пошкодженої деревини – 6680 кубометрів деревини), ДП «Старовижівське ЛГ» (544 гектари, а це – 499 кубометрів деревини) та на території Ківерцівського лісового господарства (510 гектарів, близько 10 тисяч кубометрів деревини). Серед знищених вітровалами – як зрілі, так і молоді насадження, – повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

На виконання розпорядження голови Волинської облдержадміністрації з метою проведення обстежень лісових насаджень, що постраждали від вітровалів, працівники лісгоспів створили комісії з участю представників районних адміністрацій, районних рад, екологічних служб, сільських голів, місцевих депутатів, представників громадськості.

Як запевняють у ВОУЛМГ, всі пошкоджені ділянки взяли на облік. З метою недопущення поширення шкідників, втрати якості деревини та безпеки руху транспорту в цих насадженнях призначать проведення різних лісогосподарських заходів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер