<

Бунти та заворушення у США проти расизму тривають

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 27.07.2020 / Новини / , , /
Перегляди
9
/ 1 коментар

У суботу, 25 липня, в американському місті Сіетл багатотисячна демонстрація Black Lives Matter проти поліцейського насильства і расизму переросла в масові заворушення. У ніч на неділю, 26 липня, в столиці американського штату Техас місті Остін був застрелений один з учасників протесту проти расової нерівності, які з кінця травня проходять по всіх США.

НВ повідомляє, поліцейські у Сіетлі використовували спецзасоби, щоб розігнати натовп протестувальників після того, як деякі з них підпалили будівельний майданчик виправної установи для дітей і підлітків – пише Reuters.

Поліція Сіетла заявила в Twitter, що протестувальники закидали поліцейських камінням, пляшками і піротехнічними засобами. Масові заворушення в місті оголошено заколотом.

За напади на поліцейських, перешкоджаннях їхній роботі і непокору наказу розійтися були затримані щонайменше 45 осіб.

Під час протестів було пошкоджено декілька приміщень. Зокрема, в Starbucks розбили майже всі вікна, а стіни всередині і зовні розмалювали графіті.

За даними поліції, протестувальники влаштували вибух біля однієї зі стін поліцейської дільниці. В результаті в стіні утворилася діра.

Під час розгону натовпу постраждав 21 співробітник поліції, одного з них госпіталізували з травмою ноги через вибух піротехніки.

Новинне агентство Reuters з посиланням на представників місцевої влади повідомляє про те, що застрелено учасника протесту в Техасі.

Момент стрільби був відображений в онлайн-трансляції на Facebook одного з відеорепортер, що висвітлював мітинги. Підозрюваний вистрілив в протестувальника з гвинтівки, коли той сидів у своїй машині, повідомила на брифінгу місцева поліція.

Про інші смерті або постраждалих не повідомляється. Стрілець був затриманий правоохоронцями.

Протести проти расизму та поліцейського насилля в США спалахнули після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда.

46-річний афроамериканець Джордж Флойд загинув 25 травня в Міннеаполісі відразу після того, як його затримали під час спроби розплатитися в магазині купюрою, яку продавці розцінили як фальшиву.

Один з поліцейських повалив його на землю, тримавши коліно на горлі. Флойд заявляв, що не може дихати, після чого йому викликали швидку допомогу. Незабаром чоловік помер.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок