<

Будівництво вітрової електростанції на території громади Володимира: 11 земельних ділянок передали в комунальну власність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:15 | 6.10.2021 / Володимир, Новини / , , /
Перегляди
1643
/ Коментарі відсутні

Питання щодо будівництва вітрової електростанції поблизу села Заріччя у Володимир-Волинському районі дещо затягується у зв’язку з децентралізацією та новим законодавствам. Але інвестори тримають це на контролі.

Про це на брифінгу 6-го жовтня розповів міський голова Володимира Ігор Пальонка.

Він зазначив, що потенційні інвестори, які хочуть збудувати вітрову електростанцію поблизу села Заріччя Володимир-Волинського району, домовились із одинадцятьма власниками земельних ділянок про передачу землі у комунальну власність на певних умовах. Кожна з одинадцяти ділянок має площу 36-40 сотих.

Будівництво електростанції у Затурцівській громаді Володимир-Волинського району просувається швидшими темпами, оскільки вони встигли оформити проєктування за старим законом.

На Заріччі процедура була такою, що районна рада приймала рішення щодо розробки і схеми планування території колишньої Зарічанської сільської ради і району.

“Розпочали робити схему, і мала розглядати питання містобудівна рада у Волинській державній адміністрації. Один раз розглядали, мали певні зауваження. А сьогодні ми маємо таку ситуацію, що з вересня місяця вступив у дію новий закон про містобудівну діяльність, відповідно до якого схеми планування на території району немає. Нині є комплексна схема просторового планування, є генеральний план і ми зараз думаємо, як привести до порядку ці документи по проектуванню. Тому ситуація затягується”, – пояснив очільник громади.

Проте він додав, що нещодавно мав розмову з офіційними інвесторами, і ті запевнили, що поступово працюють над питанням будівництва вітрової електростанції на території колишньої Зарічанської громади.

Читайте також: Німецький інвестор збудує 22 вітряки у Зарічанській ОТГ




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця