<

Британія відправить в Україну танки «Challenger 2» і додаткові артилерійські системи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:34 | 15.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
107
/ Коментарі відсутні

Британія надасть Україні танки «Challenger 2» та додаткові артилерійські системи. Відповідну інформацію оприлюднено на сайті британського уряду.

Про це повідомив прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак у розмові з президентом України Володимиром Зеленським, пише Суспільне.

Лідери також привітали інші міжнародні зобов’язання в цьому ключі, зокрема пропозицію Польщі надати роту танків Leopard, йдеться у повідомленні.

“Прем’єр-міністр підкреслив, що він і весь уряд Великої Британії будуть інтенсивно працювати з міжнародними партнерами, щоб швидко надати таку підтримку, яка дозволить Україні скористатися їхньою перевагою, виграти цю війну та забезпечити тривалий мир”, — зазначили в уряді Великої Британії.

Раніше про те, що Британія відправить в Україну танкову ескадрилью і відповідне рішення прем’єр-міністра Великої Британії, повідомило британське видання The Independent.

За даними видання, незабаром до Східної Європи буде доставлено групу з чотирьох танків Challenger 2, а через деякий час Британія відправить ще вісім танків.

“Прем’єр-міністр чітко дав зрозуміти, що Велика Британія має дотримуватися своїх зобов’язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни рівняння на полі бою”, — розповіло журналістам джерело на Даунінг-стріт.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок