<

Британія оголосила ембарго на російські алмази: запроваджено нові потужні санкції проти росії

00:03 | 20.05.2023 / Новини / , , , , /
Перегляди
40
/ Коментарі відсутні

Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії оголосило про новий пакет санкцій проти підприємств і осіб, які допомагають російській федерації фінансувати та вести війну проти України.

Про це повідомляють уряд Британії і посольство Британії в Україні у Facebook, передає УНІАН.

Так, до санкційного списку увійшли 86 осіб та організацій, пов’язаних з енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами Росії.

Зокрема під санкції потрапили юридичні особи, причетні до незаконного вивезення українського зерна, та повʼязані з російською Державною корпорацією з атомної енергії «росатом» компанії, які виготовляють компоненти та застосовують передові технології, у тому числі лазери, для військової техніки. Санкції передбачають замороження активів цих 86 осіб.

Крім цього, прем’єр Великої Британії Ріші Сунак оголосив про заборону на імпорт російських алмазів, міді, алюмінію та нікелю.

«Забезпечити перемогу України – це найважливіше, що ми можемо зробити для глобального миру та безпеки. Ми забороняємо весь імпорт російських алмазів, міді, алюмінію та нікелю. Санкції явно впливають на зниження воєнного потенціалу путіна», – заявив Сунак.

Державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив, що російські суверенні активи у британській юрисдикції залишаться заблокованими доти, доки росія не погодиться заплатити за шкоду, завдану Україні.

«путін і його прибічники мають заплатити ціну – і заплатять – за їхнє незаконне вторгнення в Україну. Саме тому завдяки сьогоднішнім новим санкціям ми посилюємо економічний тиск на путіна, ускладнюючи йому ведення незаконної війни і заподіяння невимовних страждань невинним українцям. Ми продовжимо посилювати цей тиск і припиняти усі форми обходу санкцій, що виникають, поки Україна не переможе і не буде забезпечено мир», – наголосив Клеверлі.

Під санкції потрапили «головний посадовець» на Запорізькій атомній електростанції олег романенко, який увійшов у змову з російським урядом, 13 членів ради директорів нафтової компанії «Газпром нафта» і п’ять членів ради директорів російської компанії «Транснафта». Також 9 організацій, пов’язаних з «роснафтою». Серед них – UMATEX і TRINITI.

Крім того, російський мільярдер ігор алтушкін, який володіє російською мідною компанією, теж потрапив під санкції.

Ще санкції було застосовано проти інших восьми компаній з виробництва металу в росії, проти 24 осіб і компаній з надання транспортних послуг. Серед них – Pawell Shipping Co LLP, російський «Державний зерновий оператор» і його керівник микита бусел.

Крім того, під санкції потрапили 20 керівників і компаній з оборонного сектору рф (у тому числі директори концерну «Калашников» алан лущиков і володимир лепін) та п’ять фінансових установ (у тому числі ДОМ.рф і Металургійний інвестиційний банк).




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер