<

Британець колекціонує найгірші й найсмішніші обкладинки музичних альбомів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:36 | 15.11.2021 / Новини / /
Перегляди
330
/ Коментарі відсутні

У 20 років Стів Голдман із британського міста Гаддерсфілда купив перший альбом із дуже поганою обкладинкою. Це була збірка Roadstar 1979-го маловідомого рок-гурту Peter Rabbitt. На зображенні обличчя музикантів були поєднані з тілами кроликів.

Чоловік придбав альбом за 10 пенсів, але невдовзі загубив його, передає Суспільне з посиланням на Bird in Flight .

Коли у Стіва з’явився інтернет, він насамперед подався шукати Roadstar і виявив його на сайті discogs.com. Натхненний знахідкою, Голдман вирішив стати колекціонером.

Близькі навіть допомагали Стіву шукати зразки для колекції у благодійних магазинах, на блошиних ринках та в мережі. Нині у його зібранні близько 300 екземплярів. Вартість платівок — від 5 центів. Найдорожча, альбом аргентинського рок-гурту Manal, коштувала 50 фунтів.

Свій інтерес Стів пояснює просто: “Деякі люди витрачають цілий статок на твори мистецтва, але ніхто до мене не колекціонував жахливі обкладинки альбомів”.

Головний критерій при відборі простий: обкладинка має розсмішити. Також британця не цікавлять альбоми, випущені самвидавом. У виробництві платівки, яка гідна колекції, повинні брати участь звукозаписна компанія або дизайнер.

У числі фаворитів — альбом Massa Falida (1986) гурту Duduca & Dalvan. На його кавері двоє чоловіків виходять із води у трусах та краватках, а між ними у трикутнику зображена дівчина в костюмі янгола.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок