<

Брифінг з керівництвом управління соціального захисту відбувся у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:37 | 4.03.2017 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

3-го березня відбувся брифінг в.о. начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Олександра Смикалюка.

На зустрічі були присутні журналісти місцевих ЗМІ, заступник міського голови Олег Свідерський та заступник начальника управління Лідія Росоловська.

Спочатку Олександр Смикалюк розповів про себе та свої плани на новій посаді.

Народився я в родині вчителів, маю дві вищі освіти. Недовгий період працював в районній державній адміністрації, після чого був призваний до армії. Повернувшись додому, влаштувався на роботу у приватному підприємстві “УкрПетроль”, потім перейшов працювати у виконавчому комітеті в управлінні ЖКГ, – коротко розповів Олександр Смикалюк.

Після цього заступник начальника управління Лідія Росоловська ознайомила присутніх з порядком призначення та нарахування субсидій та можливі нововведення.

Так, у Володимирі-Волинському субсидії отримує більше 9300 домогосподарств. Протягом 2016-го року за призначенням субсидії звернулось додатково 1700 нових домогосподарств. Основні причини звернень – це зміна кількості прописаних осіб у будинку чи квартирі, зміна житлової площі тощо. Субсидія призначається з врахуванням сукупного доходу осіб, які проживають у житловому приміщенні. На непрацючих осіб використовується норма два прожиткових мінімуми. Всі ці показники допомагають розрахувати розмір субсидії.

І якщо сьогодні у жителів міста не виникає особливих проблем з  призначенням субсидії, то з 1-го травня все може змінитись. Адже в Кабінеті Міністрів України розглядається проект постанови, відповідно до якого субсидію будуть нараховувати не на весь рік, а лише на опалювальний сезон. Також втрачає право на субсидію те господарство, в якому буде зареєстрована непрацююча особа, яка не стоїть на обліку в центрі зайнятості. І це ще не все, якщо родина не сплатить протягом одного місяця за надані комунальні послуги, то вона, на думку посадовців, не заслуговує на субсидію у наступному сезоні.

Очевидно, що всі ці нововведення суттєво зменшать кількість домогосподарств, які мають право на субсидію. Але, як зазначили присутні на брифінгу посадовці, ця постанова ще не прийнята та невідомо чи не буде внесено в неї додаткових змін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа