<

Брати Кононовичі можуть керувати терористичною групою у Києві, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:48 | 3.06.2015 / Новини / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

Народні депутати України, члени фракції «Народний фронт» Ігор Гузь та Ігор Лапін провели сьогодні, 3-го червня, брифінг для журналістів у Верховній Раді.

Волинські нардепи заявили, що отримали інформацію про те, що у Києві ймовірно працює терористична група на чолі із комуністами Михайлом та Олександром Кононовичами. Підставою підозрювати братів в організації терористичних груп є їхня прихильність до ДНР та ЛРН, про що вони заявили на одному із телеканалів, перебуваючи на сході країни нібито із гуманітарною місією. Нагадаємо, 21 листопада 2014 року керівник Ленінського комсомолу України, лучанин Михайло Кононович разом зі своїм братом Олександром Кононовичем (головним комсомольцем Волині) їздили на Донбас в рамках акції «Комсомол за мир» нібито з гуманітарною місією. В інтерв’ю сепаратистському каналу, яке давалося у присутності бойовиків, Михайло Кононович порівняв дії української влади відносно Донбасу з блокадою німецькими фашистами Ленінграда. Мовляв, регіон не вдалося завоювати силою зброї, то тепер його хочуть заморити голодом. Після цього вони ще кілька разів навідувались до бойовиків, – повідомила прес-служба ВОО «Народний фронт».

«В Києві потенційно може працювати терористична група, яка найближчим часом може розпочати свої дії. До складу групи входить керівництво так званого комсомолу – брати Кононовичі. Ці «відморозки» шість років працювали на Волині, і за часів Віктора Януковича зарекомендували себе різними негідними вчинками, зокрема, встановленням на Волині бюстів Сталіна, розстрілом портретів Героїв України Бандери і Шухевича та десятками провокативних акцій. За нашою інформацією, Кононовичі кілька разів перебували на території ДНР та ЛНР, спілкуючись із найжорстокішими сепаратистами-терористами, на чиїх руках кров сотень вояків та мирних жителів», – повідомив Ігор Гузь.

Зі слів нардепа, Кононовичі в прямому ефірі сепаратистських каналів неодноразово називали діючу українську владу «хунтою», виказуючи свою прихильність «народним республікам».
Гузь та Лапін звернулися до голови СБУ Валентина Наливайченка з проханням негайно зайнятися цієї «умовно терористичною» групою.

«СБУ – установа, яка повинна боротися з будь-якими проявами сепаратизму. Пане Наливайченко, не доводьте до самосуду, щоб потім не судити патріотів за те, що вони борються із сепаратистами», – наголосив Ігор Лапін.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця