<

Брат російського претендента на пост голови Інтерполу є представником України в ОБСЄ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:33 | 20.11.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Прокопчук Ігор Васильович, молодший рідний брат кандидата на посаду глави Інтерполу генерал-майора російської поліції Олександра Васильовича Прокопчука, вже 8,5 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні (в цілому він перебуває у закордонному відрядженні 10,5 років; до свого призначення в Відень був послом України в Литві).

Про це повідомляє видання «Дзеркало тижня».

Офіційні органи, причетні до призначення Прокопчука-молодшого до Відня, поки коментарів не надали. Однак, за даними видання, інформація про родинні зв’язки Ігоря Прокопчука та Олександра Прокопчука на поточний момент перевіряються.

“Хоча викликає здивування, що така перевірка не була проведена раніше, під час призначення дипломата на високий державний пост. При цьому багато хто з колег відзначає помітну зовнішню схожість Ігоря та Олександра Прокопчуків. Обидва Прокопчука закінчили Київський державний університет ім.Т.Шевченка”, – розповідається у статті.

У біографії Ігоря Прокопчука, що розміщена на сайті диппредставництва, зазначено, що народився він у Житомирській області. Вікіпедія батьківщиною Олександра Прокопчука називає Україну, а місцем початку кар’єри – Житомирський обком комсомолу.

Колеги характеризують Прокопчука-молодшого як висококласного професіонала, обізнаного і дисциплінованого, не схильного публічно обговорювати свої політичні переконання. При цьому колеги не помічали за ним проросійських поглядів і стверджують, що Ігоря Прокопчука цінують і поважають як в ОБСЄ (у Відні), так і в центральному апараті МЗС.

За свідченням українських дипломатів, він сумлінно відстоює інтереси України в ОБСЄ. Однак у його колег викликало здивування те, що його діти ще не так давно (уже в розпал російсько-української війни) відвідували школу при посольстві РФ.

Враховуючи довгий термін перебування Ігоря Прокопчука в закордонному відрядженні, підшукували йому заміну, але за словами інформованих співрозмовників видання, досі не знайшли прийнятного кандидата. У той же час співрозмовники видання підкреслюють, що після всіх необхідних перевірок необхідно приймати зважені рішення.

«Дзеркало тижня» намагалося додзвонитися Ігорю Прокопчуку до Відня, щоб взяти у нього коментар. Однак дипломат не відповідав на повідомлення і скидав дзвінки.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця