<

Бойовики п’ять разів порушували «тишу» на Донбасі: поранений український військовий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:30 | 27.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За минулу добу, 26-го січня, бойовики п’ять разів порушували «всеосяжне» перемир’я у зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілу один український військовий дістав поранення.

Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил, – передає Громадське.

Біля Новоолександрівки бойовики відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів, ручного протитанкового гранатомета, великокаліберного кулемета, стрілецької та снайперської зброї. Внаслідок обстрілу один український військовий отримав кульове поранення. Йому надали першу медичну допомогу та доставили до лікарні.

Біля Новозванівки бойовики відкривали вогонь з автоматичного станкового гранатомета, біля Авдіївки — зі станкового протитанкового гранатомета та великокаліберного кулемета, у передмісті Мар’їнки використовували снайперську зброю, кажуть у штабі.

Також у пресцентрі запевняють, що українські військові відкривали вогонь у відповідь. З початку 27 січня порушень не фіксували.

Від початку «перемир’я» наприкінці липня й до вечора 25 січня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 6 889 порушення режиму тиші, зокрема 2 768 вибухів, 920 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 94 спалахів дульного полум’я, 55 освітлювальних ракет і щонайменше 3 052 черг і пострілів.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

«Перемир’я» на Донбасі

Новий режим припинення вогню на Донбасі почав діяти з 27 липня 2020 року. Понад місяць його головним досягненням вважалося те, що немає втрат серед військових. Проте, тепер за час «перемир’я» загинуло уже шестеро українських військових.

На 42-й день «перемир’я», 6 вересня, бойовики обстріляли позиції української армії на Луганщині, один військовий дістав поранення. Того ж дня інший військовий унаслідок обстрілу бойовиків загинув.

Опівночі 30 жовтня загинули ще двоє військових. 24 листопада внаслідок вогнепального поранення снайпера помер іще один український військовий. 11 січня внаслідок обстрілу бойовиків поблизу Пісків загинув п’ятий військовий, 21 січня — ще один.

Крім того, час від часу українські військові підриваються на вибухових пристроях, яких уздовж лінії зіткнення багато. За даними Міноборони, станом на 2019 рік на підконтрольній Україні території Донбасу було заміновано приблизно 700 тисяч гектарів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця