<

Бойовики на Донбасі 28 разів порушили режим тиші, 3 українських військових дістали поранення — штаб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:32 | 21.06.2020 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У зоні бойових дій на Донбасі 20-го червня бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню, зокрема й стріляли із забороненої Мінськими домовленостями зброї. Внаслідок обстрілів 3 українські військові дістали поранення.

Про це повідомили у пресцентр операції Об’єднаних сил.

Бойовики обстріляли українські позиції із артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, 120-ти та 82-ох мм мінометів, а також некерованих авіаційних ракет, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Так, неподалік Хутора Вільного бойовики застосували 152-ох та 122 мм артилерійські системи, а також міномети калібру 120 мм і 82 мм. Увечері поблизу цього населеного пункту бойовики застосували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Під артилерійський вогонь 122-го калібру потрапили українські військові біля Новоолександрівки, Шумів, Троїцького, Золотого-4, Оріхового та Попасної.

Також повідомляється, що бойовики використовували міномети калібру 120 мм та 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Зокрема, під обстріли із цього озброєння потрапили оборонці Новозванівки, Луганського, Новотошківського і Кримського. Зі стрілецької зброї бойовики провокували українських військових у Залізному.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм на підступах до Авдіївки і Широкиного. Декілька разів із піхотного озброєння бойовики обстріляли українські опорні пункти неподалік Павлополя. Також біля цього населеного пункту бойовики застосували некеровані авіаційні ракети С-8.

Від початку поточної доби, 21 червня, зафіксовано 4 випадки порушення режиму припинення вогню. Бойовики поблизу Шумів двічі відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Неподалік Залізного бойовики обстріляли українські опорні пункти із 120-мм мінометів, а захисників Кримського — із мінометів калібру 120 мм і 82 мм та станкових протитанкових гранатометів.

За поточну добу один український військовий дістав поранення.

Нагадаємо, протягом 19 червня у зоні бойових дій на Донбасі бойовики 8 разів обстріляли позиції військовослужбовців Збройних сил України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер