<

Борги із зарплат перед шахтарями ДП «Волиньвугілля» погасять до 20 червня — Андрій Герус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:03 | 18.06.2019 / Новини / /
Перегляди
6
/ Коментарі відсутні

Питання погашення боргів із заробітної плати працівникам Державних підприємств “Львіввугілля” та “Волиньвугілля” буде вирішене до 20 червня.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента України.

«Вже сьогодні на ДП «Львіввугілля» зайдуть кошти за паливо, що почало відвантажуватися споживачам, і сьогодні ж, максимум завтра, всі борги перед шахтарями за лютий – квітень будуть повністю погашені», – заявив Герус.

За його словами, для погашення загальної заборгованості у понад 200 мільйонів гривень Мінфін виділив 41 мільйон гривень, а ще 175 мільйонів було залучено «завдяки діям, що призвели до підвищення ефективності функціонування ринку вугілля в Україні».

Окрім цього, Герус підкреслив, що на контролі президента перебуває і ситуація із боргами гірників «Волиньвугілля». Там мають погасити заборгованість до 20 червня.

Водночас, голова профспілки гірників Михайло Волинець повідомив, що перші 30 мільйонів гривень надійшли на рахунки «Львіввугілля» ще ввечері 14 червня. 18 червня очікується чергова виплата у розмірі 80 мільйонів гривень.

«Однак не всі шахти відновили свою роботу. Так, за повідомленням голови ППО НПГУ шахта «Степова» Василя Семканича, гірники приступлять до роботи, як тільки кошти потраплять на рахунок ДП «Львіввугілля», – підкреслив Волинець.

Зазначимо, на початку червня оголосили страйк гірники двох шахт “Львіввугілля” – “Степової” та “Межирічанської”. Вони вимагали виплати заборгованості із зарплати, що перевищує по ДП 200 млн грн. Зокрема, вони перекривали міжнародну трасу “Львів – Рава-Руська” у Львівській області з вимогами погасити заборгованість.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок