<

Бойовики замінували тіло загиблого бійця, яке передали Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:03 | 21.04.2015 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У селищі Широкине Донецької області терористи здійснили передачу українській стороні тіла грузинського добровольця полку “Азов” Національної гвардії України, який напередодні загинув від їхніх рук. Однак перед цим вони його замінували.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Повернути тіло вдалось завдяки сприянню інспекторів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ та офіцерів Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

“Злочинці зняли з убитого взуття та засоби індивідуального захисту. Після цього тіло було заміновано, щоб убити тих солдат, які прийшли б забрати полеглого побратима з поля бою. Тільки за допомоги інспекторів СММ ОБСЄ, які розмінували тіло, вдалося уникнути додаткових жертв. У зв’язку з тим, що сталося, українська сторона СЦКК заявила, що зазначені дії бойовиків порушують фундаментальні норми міжнародного гуманітарного права і є неприпустимими”, — йдеться в повідомленні.

Під час передачі тіла військовослужбовці Збройних Сил України віддали йому шану з військовими почестями.

Керівник групи української сторони СЦКК генерал-майор Андрій Таран подякував заступнику керівника СММ ОБСЄ Александру Хугу за сприяння та допомогу у позитивному вирішенні питання щодо передачі тіла загиблого воїна його бойовим побратимам.

Нагадаємо, 18 квітня у боях за Широкине загинув 41-річний інструктор “Азову” з Грузії Георгій Джанілідзе з позивним Сатана.

Грузія профінансує всі виплати на поховання грузинського добровольця “Азову” Георгія Джанелідзе. Про це заявив міністр оборони Грузії Міндія Джанелідзе.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця