<

Бойовики обстріляли насосну станцію на Донбасі: без води – майже 50 сіл і міст

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 20.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
472
/ коментарів 5

На Донеччині внаслідок обстрілів пошкоджені трансформатори на насосній станції та припинено водопостачання майже 50 населених пунктів.

Як повідомляється на сайті комунального підприємства «Вода Донбасу», сьогодні насосна станція першого підйому Південнодонбаського водопроводу перебувала у зоні обстрілу, в результаті чого боєприпасами пошкоджено два трансформатори, передає УНІАН.

Через це припинено подачу води на чотири фільтрувальні станції, які забезпечували водопостачання до 47 населених пунктів.

Так, без води залишилися міста Білозерське, Білицьке, Гірник, Добропілля, Мирноград, Новогродівка, Покровськ, Селидове, Українка, Волноваха, Докучаєвськ, Вугледар, Маріуполь, Сартана, Старий Крим, селища міського типу Олександрівка, Водянське, Вишневе, Желанне, Курахівка, Святогорівка, Гострий, Цукурине, Новотроїцьке та села Олександропіль, Аннівка, Балаган, Беззаботівка, Григорівка, Зоряне, Водяне, Орлівка, Ластівчине, Промінь, Нововодяне, Світле, Іверське, Миколаївка, Миронівка, Петрівка, Лисівка, Володимирівка, Жовтневе, Ольгинське, Благодатне, Ближнє, Ясне.

«Наразі співробітники КП обстежують пошкоджене обладнання для визначення обсягу відновлювальних робіт. Фільтрувальні станції Маріуполя переведені на водопостачання зі Старокримського водосховища», – повідомили у КП.

Як повідомляється на сайті Держприкордонслужби, по всій лінії розмежування спостерігаються провокації російсько-окупаційних військ для загострення безпекової ситуації.

«Окупанти продовжують повністю блокувати рух на п’яти з семи дорожніх коридорів. На підконтрольній Україні території усі КПВВ функціонують щоденно з 08:00 до 16:00.

У контрольних пунктах виконують завдання достатня кількість прикордонних нарядів готових забезпечити, як оперативний пропуск громадян, так і безпеку цивільних, які перетинають лінію розмежування», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що щоденно пропуск через лінію розмежування здійснюється лише на КПВВ «Станиця Луганська».

Бойовики відкрили вогонь з важкого озброєння по власних позиціях в районі Пікузи, щоб у подальшому звинуватити в цьому українських військових, йдеться у повідомленні Оперативно-тактичного угруповання «Схід» у Фейсбуці.

«Це свідчить про те, що окупаційні сили намагаються видати обстріл своїх позицій за вогонь у відповідь наших військових. Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя й здоров’я мирних мешканців», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, загострення на сході України триває вже кілька днів поспіль. За останню добу російські окупанти 19 разів порушили «тишу», внаслідок обстрілів загинув один український захисник. Протягом 17-го та 18-го лютого бойовики понад 100 разів обстріляли позиції ООС, зокрема дитячий садок і школу, в яких перебували діти. А 19-го лютого на Донбасі під обстріл потрапили урядовці, народні депутати й іноземні журналісти.

Читайте також:

Загроза нападу Росії на Україну: Путін провів засідання Ради безпеки




коментарів: 5
  1. Скоти! Бажаю ватажкам терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР” ( Пушилін і Пасічник ), якнайшвидше “вдало пообідати” в кафе “Сєпар” або “проїхатись у ліфті”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер