<

Бойовики на Донбасі тримають у полоні майже 300 українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:11 | 12.08.2021 / Новини / , /
Перегляди
112
/ 1 коментар

За даними Служби безпеки України, на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області 295 людей утримуються в заручниках, із них тридцятеро — жінки. Українська сторона намагається обміняти їх у форматі «всіх на всіх».

Таку інформацію в етері «Українського радіо» озвучила Медійна ініціатива за права людини, – передає Громадське.

За словами координаторки МІПЛ Тетяни Катриченко, йдеться про людей, які затримані не лише з політичних мотивів (наприклад, звинувачуються у шпигунстві, зраді чи диверсіях) або через їхню проукраїнську позицію.

Катриченко зазначила, що особливу увагу слід звернути на жінок-заручниць. Частину з них утримують у СІЗО, решта перебуває в колоніях у Сніжному (Донецька область) або Селезнівці (Луганська область).

«Жінки, які борються за свободу своїх рідних, потрапляють під тиск представників незаконних збройних формувань, їм загрожує затримання, вони змушені тікати з окупованих територій і перебувають фактично в заручниках цієї ситуації», — сказала координаторка МІПЛ.




один коментар
  1. Напрошується цілком закономірне питання: “Скільки бойовиків з незаконних збройних формувань утримується в українських в’язницях? Якщо ця інформація під грифом “секретно”,то напишіть,що це так. Якщо в україських в’язницях немає бойовиків, то підтвердіть,що їх там немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок