<

Боєць 51-ої бригади покінчив життя самогубством. Слідство триває

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:30 | 7.03.2015 / Новини /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Боєць 51-ої бригади Іван Тричук покінчив життя самогубством у Луцькому військовому госпіталі восени  минулого року. Слідство триває й досі, а винних у трагедії так і не знайшли.

Іван Тричук – боєць 51-ої механізованої бригади,  брав участь в АТО на Сході України. Військовослужбовець отримав незначне поранення в ногу та контузію. Повернувся до Луцька у відпустку та потрапив на лікування у Луцький військовий госпіталь – пише Громадське.Волинь

https://www.youtube.com/watch?v=XsKfXRhRHBM

 «Бієць повісився на території Луцького військового госпіталю».

Після пережитого на Сході, у Івана почалися психологічні проблеми зі здоров’ям. Дружина бійця запевняє, що до участі в бойових діях, чоловік був спокійний та врівноважений, а додому повернувся зовсім іншим.

«Він після війни вдома не спав нормально. Від будь-якого шуму кидався. Вночі дитина поворушиться,  то він вже зривався», – каже Марина Тричук.

Жінка зазначає, що в бійця трапився епілептичний напад і його відвезли у госпіталь. Там чоловіка обстежив психіатр і залишив на лікування.  Проте, необхідних ліків у госпіталі не було, тому потрібно було декілька днів почекати, поки вони з’являться.

«Ми спочатку просили направлення у Липини, (психіатрична лікарня – ред), але тоді госпіталь не дозволив. Лікарі сказали, що лікуватимуть його самі у госпіталі», – заявляє  жінка.

Проте, через декілька днів Іван Тричук повісився на території госпіталю. Його дружина повідомила, що напередодні трагедії чоловік посварився з лікарем-невропатологом, який його лікував.  Останній звинуватив бійця у пияцтві та пригрозив виписати з госпіталю.

«Я розпитувала, чому  він у такий час, а це 7 ранку, був на вулиці. Адже госпіталь закривається на ніч. Мені лікарі сказали, що в 5 ранку, коли привезли важкого хворого і двері залишились відчиненими, він пішов на вулицю. Чому ніхто не зреагував на те, що людина з таким діагнозом ходить по вулиці – не зрозуміло», – обурюється Марина.

Лікар,  який напередодні посварився з хворим, не виходить на зв’язок.  Тому досі не відомо, чому він не направив бійця лікуватися до психіатричної лікарні, та чому за хворим, з явними психологічними розладами,  не доглядали належним  чином.

«Правоохоронні органи не прокоментували ситуацію, прикриваючись  таємницею слідства»

У свою чергу,  правоохоронні органи не повідомили нам, чи опитали вони лікаря-свідка та чи має він нести покарання за професійну недбалість. Свою відмову надавати цю інформацію вони пояснили таємницею слідства.

«На даний час триває досудове розслідування. Було призначено судово-медичну експертизу. Також триває посмертна психіатрична експертиза. Проте, зараз вона призупинена. Для того, щоб отримати відповіді на всі запитання, потрібно отримати ряд інформацій та матеріалів, тільки тоді ми можемо говорити про прийняття якогось рішення», –  повідомив прокурор Луцької прокуратури Юрій Сушик.

Головний лікар Луцького військового госпіталю Олександр Хоменко відмовився від будь-яких коментарів. Медик зазначив, що прокоментує ситуацію лише після офіційних висновків правоохоронних органів. На запитання, чому хворого із психічними розладами випустили самого на вулицю,  він відповів, що це військовий госпіталь, а не психіатрична клініка. А  після запитання про те, чому бійця не направили в Липини на лікування, поклав слухавку.

«Дружина померлого бійця не може отримати соціальні виплати, поки не закінчиться слідство»

Поки слідство триває, вдова Марина Тричук не може оформити жодних пільг.

«Зараз йде слідство. Почалось воно у жовтні і триває досі. Проблема в тому, що без закінчення слідства я не можу  отримати ні пільг, ні витрат, нічого. В мене на руках двоє дітей, а я отримую звичайну пенсію по втраті годувальника», – скаржиться  жінка.

Нещодавно Марина отримала посвідчення «Дружина загиблого військовослужбовця», проте пільги отримати все одно не може. Причина – потрібно дочекатися, поки закінчиться слідство. Адже пільги виплачуються лише у тому випадку, коли слідство встановить, що загибель військовослужбовця пов’язана з військовою службою.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер